1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
laila [671]
3 years ago
5

can any please explain the story THE BLUE-EYED, BROWN-EYED EXERCISE from commonlit I will mark brainlist

English
2 answers:
Simora [160]3 years ago
7 0

Answer:

Elliott sent the brown-eyed children to lunch first and gave them a longer recess. The brown-eyed children could drink from the water fountain, but the blue-eyed children had to use paper cups. The change was instant, Elliott said. The children with brown eyes were suddenly more confident — and condescending

Explanation:

She wanted to show her pupils what discrimination feels like, and what it can do to people. Elliott divided her class by eye color — those with blue eyes and those with brown. On the first day, the blue-eyed children were told they were smarter, nicer, neater, and better than those with brown eyes.

patriot [66]3 years ago
3 0

The exercise: Brown eyes, blue eyes. ... She had the blue-eyed children put on green construction paper armbands. And then she told the children that the brown-eyed students were smarter. Elliott came up with an explanation: Intelligence, she told the children, was determined by melanin

You might be interested in
Circle the analogy that nest matches the bold words Synonym:thesaurus
Umnica [9.8K]

Answer:

Explanation:

daring, intrepid, courageous, brave, valiant, fearless, unafraid, undaunted, dauntless, valorous. audacious, adventurous, dashing, heroic, gallant, swashbuckling, adventuresome, daredevil, venturesome, plucky, unflinching.

3 0
3 years ago
I will give you brainliest poin<br> Answer the question in the photo please
diamong [38]

Answer:

the answer is number 3 that is what I think

3 0
3 years ago
(Tell them not to kill me!) What is ironic about Juvencio’s capture and his fierce desire to live? Cite details from the story t
svetlana [45]

He is captured by a colonel who is son of Don Lupe that was killed by Juvencio. When some men are trampling on his small property he goes out to tell them not to do that when he is captured. He doesn't want to die and he says that he is not a threat to anybody because he is too old then the colonel tells his men to get Juvencio drunk.

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which conflicts are revealed in the passage? Select two options.
marshall27 [118]

Answer: I think it's the ones you already picked

Explanation:

4 0
4 years ago
Read 2 more answers
Fill in the blank with the correct word or phrase.
oksano4ka [1.4K]

Answer:

the oldest, the world

Explanation:

Who is the oldest leader in the world?

It makes more sense.

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Review paragraphs 16-44. What two things were Reni and her brother doing in this passage?
    14·1 answer
  • A good research question should be
    10·1 answer
  • Which statement best expresses the central idea of the third quatrain? Your beauty will never fade, because you will live foreve
    13·2 answers
  • Jacob is standing with his back facing a campfire. He notices that his back is much warmer than his chest. He knows that heat en
    13·1 answer
  • According to his four freedoms speech, what does Roosevelt suggest will allow the world to have "freedom from fear"?
    6·2 answers
  • Perhaps people don’t like________tourists in their country
    15·1 answer
  • One clue that a paragraph lacks enough supporting details is that its sentences are wordy
    12·1 answer
  • Talk together about diferent types of music that you and your brothers/sister ca play at your mother's birthday party
    8·1 answer
  • In the summer, the _____ is tilted towards the SUN? NORTHERN HEMISPHERE
    11·1 answer
  • But if you wish also to see a State at fever-heat, I have no objection. For I suspect that many will not be satisfied with the s
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!