Answer:
If the question is referring to Rothman's article "The Serious Superficiality of the Great Gatsby", I believe the correct answer is C. The novel is about refusing to see reality no matter the cost.
Explanation:
<u>According to Rothman, the novel's (and the eponymous film's) appeal stems from its flatness, seductiveness, and rejection of reality.</u> Even though the characters are nominally seeking love and meaning, they are "desperate to give in to nearly anything—a drink, a person, a story, a feeling, a song, a crowd, an idea".
Rothman goes on to say: <u>"'Gatsby' captures, with great vividness, the push and pull of illusion and self-delusion; the danger and thrill of forgetting, lying, and fantasizing; the hazards and the indispensability of dreaming and idealization."</u> The underlying reality of the novel and the so-called "roaring twenties" that serve as its backdrop is grim. It's a world of deep class struggles, poverty, social climbers such as Gatsby who earned millions illegally. However, the characters in "Gatsby" are eager to sweep these unpleasant issues under the rug and cover them with parties, riches, gossip, and other superficial ways to kill time.
Answer:
For thy lover I cannot bare to see
the pain I yearn to be with thee
thy name is said with such grace
shall our bodies move in haste
for this is a love that shall not be
Explanation:
Answer:
Shakespeare presents Lady Macbeth with a strong sense of ambition and greed which would have been expected more in a man when this was written, implying she is no longer a feminine character. The quote "Unsex me here" implies she doesn't want the gender bias that will come with being a ruler. She is openly rejecting femininity which would have been foreign to the audience watching the play at the time.
Furthermore, Lady Macbeth is presented as an evil being, associating with demons and the suoernatural. This would have terrified the audience as most people were very religious and superstitious. Likewise, the king at the time King James was obsessed with demonology and witchcraft. The play was written for the King, and this would have interested him. We see in the quote Come you spirits, tend on mortal thoughts" she is calling upon demons to help her in this crime and turn her pure with cruelty. This shows that Lady Macbeth is evil as Macbeth was approached by witches whereas his wife calls upon them.
In addition, Lady Macbeth is presented as a fem fatal - the female villain-. We see this in the quote "come to my womans breasts and take my milk for gall" this suggests she is rejecting the only thing that was seen as any value in a woman and replaces it with poison. Shakespeare is breaking the female stereotype of the Jackobean era, a woman had to be delicate, submissive and sweet whereas Lady Macbeth rebels against her expectations and becomes the most dangerous villain of the play.
Answer:
E. reinforce one of the motifs of the passage
Explanation:
The lines "He did not know that he was dead, then" (paragraph1) and "And then he died. He did not know he was dead"
(paragraph 4) serve to do all the following EXCEPT reinforce one of the motifs of the passage.
The lines shows a connection between the two paragraphs, makes useful characterization and shows the speaker's desire for death. However, it does not reinforce one of the motifs of the passage.
When making a narration, a motif repetition can be used to show mood or produce the theme of the narration and this can be done primarily through imagery, or language.
Answer:
because he wants to copy another one.
Explanation:
id k