Apart from the guiding questions provided in the passage, below are some steps to make a good summary:
- Eliminate non-vital information.
- Join sentences with related ideas.
- Re-organize ideas to improve sentence fluency.
Taking these into consideration, here is an example summary from the passage taken from History and Geography 7, Unit 6.
Archaeologists discovered that people came to the North American continent long ago possibly by crossing fifty-six miles between Asia and Alaska. While the date and details of their trip remain unknown, as nomads, they migrated during the spring and summer in search of food for their herds and camped during the winter. Eventually, they settled from the east coast to the tip of South America. Artifacts found from this era were used for hunting animals to get food and clothing.
Answer:
creative
Explanation:
Makayla wants to be an architect that designs modern buildings. This work requires her to work well with groups of people on projects as well as spend time alone designing the buildings. The time that she spends alone is important because that is when she does all of her CREATIVE thinking.
Architecture is a profession that requires creativity because it is an important skill to have as you'll have to draw building plans.. Therefore, Makayla would mainly be more creative when she's alone than with a group of people.
The answer is C) cause and effect because if it explores the relationship between and action and it's consequences you would be talking about a cause and then it's effect of what happened.
Answer:D
Explanation:She took her eyes off the road, causing the crash
The statement about melatonin as the chemical that regulates the sleep and wake cycle is the supporting detail. Thus, option D supports the main idea of the passage.
<h3>What is a supporting detail?</h3>
Supporting detail is a statement that includes the data that are well researched and have examples and detailed descriptions that support the central idea that serves the purpose of the essay.
The main idea is the central thought that the passage wants to deliver to its reader and is supported by the details that clarify the idea about the topic.
Here the main idea is about the sleep cycle that is regulated by the hormone melatonin released by the brain. It balances the sleep and the wake cycle of the person and varies with the age. Its release controls the sleep pattern and regulates the best function of the body.
Therefore, the release of melatonin best supports the idea of the passage.
Learn more about supporting details here:
brainly.com/question/11669714
#SPJ1