1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
LenKa [72]
3 years ago
6

4. What effect does the repetition of the last 2 lines have on

English
2 answers:
harina [27]3 years ago
7 0

Answer:

It would be c.

Explanation:

Illusion [34]3 years ago
4 0

Answer:

Explanation:

I AM A CERTIFIED EDUCATOR

Repetition is a technique that many poets use to great effect. Some of the reasons poets use repetition are to enhance the lyricism of the poem, to create cohesion within the poem, and to reinforce the meaning of the poem. Two specific types of repetition used in poetry are a refrain and anaphora. A refrain repeats words between stanzas; anaphora repeats the same words at the beginning of subsequent sentences or clauses. In Alfred, Lord Tennyson's poem "The Charge of the Light Brigade," he uses both types of repetition to create the three effects noted.

In stanza 1, the words "half a league" are repeated three times in succession. This is a type of anaphora. This repeating phrase increases the lyricism of the poem, that is, it makes an appealing sound to our ears. Because the phrase has a special rhythm, called dactylic, it is especially pleasing. This same rhythm is repeated in each stanza, lending cohesion to the poem, helping it hold together as a unit. The dactylic rhythm gives the feeling of riding horseback, and that reinforces the meaning of the poem. To repeat "half a league" three times helps the reader get the feeling of being a cavalryman on horseback getting closer and closer to to desired destination.

In stanza 3, the words "cannon to right of them, / Cannon to left of them, / Cannon in front of them" are mirrored by the similar but slightly different words at the beginning of stanza 5: "cannon to right of them, / Cannon to left of them, / Cannon behind them." Again, this is anaphora. The dactylic rhythm and anaphora continue to be pleasing to the ear while connecting the stanzas to each other. Here the repetition reinforces the meaning of being surrounded by the Russian artillery that bordered three sides of the field the brigade was charging across. The repetition makes readers feel as if they are in the middle of the battle, too. Imagine just saying, "They were surrounded on three sides while charging down the hill." That conveys the meaning, but not the feeling, of being in the battle. The use of repetition allows the reader to enter into the scene emotionally and with the five senses.

The anaphora at the beginning of several stanzas balances out with the refrain at the end of each stanza that refers to the "six hundred" in one way or another. This again enhances the lyric quality of the poem while tying the stanzas and the entire poem together. Thus repetition is a key technique Tennyson uses to immortalize a battle that otherwise may have been lost in the pages of history.

You might be interested in
In the refusal Which of these inferences is best supported by the passage below (paragraph 5)?
lina2011 [118]

The inference that is best supported by the passage is D. The narrator prefers to mind his own business and not pay attention to the ceremony or the refusal.

<h3>How to illustrate the information?</h3>

In the passage, the narrator describes an instance where the citizens are refused their wishes. They come back neither strengthened nor demoralized.

In the concluding part of the text, the narrator says that he feels the condition of things as much as everyone else, but he has no desire to find out the connection between these things.

This shows that the narrator decided not to be too invested in finding out the reason why these things were so. He showed an indifferent emotion.

Learn more about inference on:

brainly.com/question/25280941

#SPJ1

Which of these inferences is best supported by the passage below (paragraph 7)?

In all important matters, however, the citizens can always count on a refusal. And now the strange fact is that without this refusal one simply cannot get along, yet at the same time these official occasions designed to receive the refusal are by no means a formality. Time after time one goes there full of expectation and in all seriousness and then one returns, if not exactly strengthened or happy, nevertheless not disappointed or tired. About these things I do not have to ask the opinion of anyone else, I feel them in myself, as everyone does; nor do I have any great desire to find out how these things are connected.

Answer choices for the above question

A. The townspeople don’t mind the refusal because there’s nothing they really want.

B. The people of the town have come to expect—and even rely on—the refusal.

C. The townspeople blindly follow the orders of the government without questioning.

D. The narrator prefers to mind his own business

6 0
2 years ago
Complete the analogy
yan [13]
Frown - the opposite of break is repair and the opposite of smile is frown
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Compare and contrast the two newspaper articles. Explain the similarities and differences in each article’s point of view about
butalik [34]

Similarities and differences in each article’s point of view about the incident and the rescue of the passengers for two newspaper is given below.

Explanation:

Comparing two newspaper articles, one from a tabloid and one from a broadsheet will convey the different techniques that tabloids and broadsheets use to present stories.

Tabloids are papers like ‘The Sun’, ‘The Mirror’, ‘The Daily Mail’, ‘The Express’ and ‘The Star’. In contrast to these are broadsheets like ‘The Times’, ‘The Guardian’ and ‘The Daily Telegraph’. Broadsheets are often known as the ‘quality press’ being more informing and formal in the manner they convey information and news stories.

The issue of Prince Harry’s drink and drugs scandal. The two papers are ‘The Observer’ and ‘The Mail on Sunday’ and both issues are dated Sunday 13th January 2002. I want to concentrate on the ways in which the articles are presented at surface level by visual appeal and other such devices and also the ways that each paper has approached this human-interest story of a royal acting irresponsibly. ‘The Mail on Sunday’ is a tabloid paper. For the purpose of this essay I am going to entitle it article 1.

Tabloid papers have general characteristics dissimilar to those of broadsheets. Both papers are produced for different audiences ‘The Observer’ is aimed at the middle class, well educated and business people. ‘The Mail on Sunday’ is aimed at a younger audience and people less dependent or interested in hard news. This is the main factor that results in the contrasts of the two papers. Article 1 in ‘The Mail on Sunday’ is the cover story of the paper. The article itself runs through pages 1,2 and 3.

Here, page 1 is the most vital, capturing the reader’s interest. The article takes up half of the page, the other half being given over to an advert for a horoscope insert magazine that comes free with the paper and also a Thomas Cook giveaway deal. The article itself is made up almost half and half by headline and photogra

A theme is created hinting that the paper is good for those who don’t want to take time over reading facts, just want to be given an image outline of the story. On pages 2 and 3 this image is carried on through but to a lesser extent. Approximately one sixth of the pages are taken over by the title. On top of that another third of the two pages is given over to photographs and captions and another quarter by articles of no relevance to the topic such as the weather and how The Mail On Sunday should have been voted the newspaper of the year.

The rest of the two pages consists of approximately three full columns of text however these columns have been split up and strung across the pages filling space in-between the photographs.

The front of the title is traditional, easy to read, large and bold. Upper case letters are used throughout to give an even and readable look to the title. The second thing that attracts the reader is the photograph to the right of the headline. In the picture Prince Harry is holding a tankard, which by the images behind the Prince and the clothes he is wearing has clearly been one at a polo competition or something similar.  

The caption underneath simply states that the Prince had been drinking at a pub, it doesn’t explain that the picture is nothing to do with this but simply leaves it to the reader’s assumption. The text is the last thing to catch the eye of the reader. The first eight lines are used to explain in brief the content and scandal of the article. The last four lines begin the main article. There is only a short section of the article on the front page

Over the page the headline again attracts the reader, Trouble at the Rattlebone Inn. This time lower case letters are used and an association is made with the keyword in the title ‘Trouble’ and the image that our eyes are drawn to next of a full length colour image of the Prince on page 3. The photograph shows a smartly dressed adult looking Prince and quickly detracts from the innocent and young image people may have of him. Directly to the left of this picture is another of an alleged lover,

The picture of the older woman again portrays an image of Harry being older and less innocent. On page 2 there are two black and white photographs that are not as appealing as those on page 3 but are more informative of the situation, showing the pub and actual evidence of Harry drinking. In deep contrast to this is article 2 from ‘The Observer’. Here the front page is twice as big and the Prince Harry piece is not the only headline news.

7 0
3 years ago
Below is a section from a previous draft of Donovan's argumentative essay. What type of appeal is Donovan making in the underlin
wariber [46]

Hello. This question is incomplete. The full question is:

Below is a section from a previous draft of Donovan's argumentative essay. What type of appeal is Donovan making in the underlined sentences? Georgia O'Keeffe became one of the most famous painters of all time by not doing what "the men" of her time expected of her. O'Keeffe had the courage to be creative in the face of constant criticism. If O'Keeffe sat down to take an IQ test today, she might very well draw her answers and end up with a poor score. But she would not care what the results of the test were! Answer choices for the above question A. This is an emotional appeal. B. This is repetition. C. This is an ethical appeal. D. This is a counter argument.

Answer:

D. This is a counter argument.

Explanation:

As we can see in the text shown above, the underlined phrase stands as an objection, a refutation to the argument previously said, which states that if O'Keeffe made a current IQ text, it would have a low score. This type of positioning is called a counter argument.

The counter-argument aims to counter a premise and not hinder its meaning. When the author of the text states that O'Keeffe would not do well in an IQ test, he opposes arguments showing that this would not tarnish the genius she possessed.

8 0
3 years ago
Which of the following employs an ad hominem fallacy?
Ghella [55]

Answer: Kids who do not try out for the basketball team are lazy and waste their time playing video games.

Explanation:

Ad hominem fallacy occurs when a person is being attacked rather than attacking their argument.

Here, the sentence that employs the ad hominem fallacy is that "Kids who do not try out for the basketball team are lazy and waste their time playing video games".

7 0
3 years ago
Other questions:
  • What branches of the government are affected by amendment 6
    10·1 answer
  • Algernon. Lane’s views on marriage seem somewhat lax. Really, if the lower orders don’t set us a good example, what on earth is
    14·2 answers
  • Which of the following is NOT an example of effective word choice? A. Julia shivered with fear. B. The beagle bayed at the moon.
    12·2 answers
  • Which best describes an instance of irony?
    7·2 answers
  • Which if the following is a way for a college student to watch their favorite tv shows without spending a lot of money ? (Apex)
    10·1 answer
  • NEED HELP ASAP! picture below
    6·1 answer
  • Who said this quote(you should know if you watched it before)
    11·1 answer
  • Part A: Which of the following is a theme of "Pyramus and Thisbe"?
    10·2 answers
  • SOS
    5·1 answer
  • 100 points please be reasonable with the help ok I need a 300 word essay also look at the image that is show it will show you wh
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!