Only if a dictator is corrupt or isn't doing any good for his/her people
The Enlightenment thinker Baron de Montesquieu came up with the idea of 'Separation of Powers' in order to make sure that one person does not hold a lot of power.
The theory of ''Separation of Powers'' was poplar among the founding fathers of the United States and became a part of the US constitution and many other constitutions around the world.
As a child growing up, he had heard about the Glorious revolution take place in Great Britain and at home saw how after the death of Louis XIV, the Kingship was given to a 5 year old.
These events had a tremendous impact on his life and his political views.
In the 13 British colonies of North America, he was seen as a strong political thinker and his theories had a profound impact on the early US presidents.
Well,
The answer would be the number 3
why? because in the beginning when Ferdinand de Lesseps, a french engineer who built the swiss canal decided to create one in the isthmus of Panama due to its ideal location and width to save a lot of time and money on travels, they brought over from France workers and machines, used to create the swiss canal previously, but due to the clay soil and the tropical conditions they quickly broke, forcing workers to do most of the work manually.
Also, due to the heat and the still water, mosquitoes carrying different diseases like malaria and dengue, swarmed the area biting and infecting the workers, ultimately killing most.
Making them give up the whole project.
Answer:
b
Explanation:
flappers did not wear makeup
Answer:
B: Both empires sought to project power as a mean of expanding their territories.
Explanation:
We can eliminate A as the passage mentions nothing about rebellion.
B is correct, by elimination of other options and I got it right on edge.
We can eliminate C as it does not mention a comparison between the two nations, thus we can not decide who had more political power.
D is wrong because the passage mentions the Songhay extracting wealth, but option D places wealth extraction on the Mughals.
Hope this helps.