These excerpts work together to develop a central idea by discussing that Memmott explains that the tragedy is not well known today and then shows why it is worth remembering.
<h3>What is the summary of the Dominican republic’s ‘parsley massacre’?</h3>
Dominican soldiers mostly from distant parts of the nation flowed into the area Between October 2 and October 8. A cruel dictator in the Dominican Republic murdered hundreds of Haitians.
The Border of Lights ceremony is described in the first passage. Whereas second passage reflects the circumstances that gave rise to the beginning of this festival.
Learn more about the "parsley massacre", here:
brainly.com/question/13043319
#SPJ1
First there are the four lover characters: Hermia, Helena, Demetrius and Lysander. All four are head over heels in love and all four have something standing in the way of that love. Hermia and Lysander are in love but Hermia’s father Egeus doesn’t want them to marry. Instead he wants Hermia to marry Demetrius. Demetrius is in love with Hermia but she is not in love with him so even though he has Egeus’ support, Hermia refuses to marry him. Helena is Hermia’s friend and she is in love with Demetrius. But he does not return her feelings. All four spend the play trying to get their love to work out because being with the person they love is what is most important to them.
Answer:
freedom fighters fought for the freedom of our country. because of them we are celebrating Independence Day
Answer:
B. The speaker is admiring nature.
Explanation:
Nikki Grimes's poem "First Night" is a short poem of 18 lines separated in three stanzas. In the poem, the speaker talks of the beauty of the night sky and addressed another person named<em> "Zuri"</em>.
The speaker was camping out at her aunt's backyard, narrating the poem as a letter to <em>"Zuri"</em>. Line 5 and 6 says<em> "Sleeping was hard with all the sparkling beauty hanging overhead"</em>. Further lines reveal<em> "Night-lights", "cluster of fireflies", </em>and<em> "the sky"</em>, all a wondrous sight for the speaker. The beautiful nature, the night sky, and its beauty made sleeping difficult for the speaker.
Thus, the correct answer is option B.