1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Sveta_85 [38]
2 years ago
13

Which statements about the geocentric model are false? Select the two correct answers.

Biology
1 answer:
eimsori [14]2 years ago
5 0

Answer: Orbital Motion Unit Test

1. A line between a planet and the sun sweeps out two equal areas at different places as it moves along its orbit. Which factor remains constant as this happens?

Answer: The time required to sweep out the areas.

2. Which are features of Copernicus's model of the solar system? Select three correct answers.

Answers: The sun is at the center.

                The planets move in perfect circles.

                The stars are fixed to an outer sphere.

3. An asteroid approaches Jupiter and is slung around around into a new trajectory across the solar system. Which of the following are possible? Select three correct answers.

Answers: The asteroid spirals into the sun.

               The asteroid continues out of the solar system.  

               The asteroid enters a stable elliptical orbit around the Sun.

4. A satellite orbiting the Earth at an orbital radius <em>r</em> has a velocity <em>v</em>. Which represents the velocity if the satellite is moved to an orbital radius of <em>5r</em>?

Answer: 1/√5 v

5. Which did Kepler notice about planetary motion that caused him to propose Kepler's first law of orbital motion?

Answer: The distance to the Sun varies.

6. Which statements about the geocentric model are false? Select two correct answers?

Answers: It explains why Mars appears to move backward for a few months approximately every two years.

                It shows the Sun at the center of the solar system.

7. The mass of an object doubles. What happens to the gravitational force between it and another object whose mass stays the same, assuming they remain the same distance apart?

Answer: The amount of the gravitational force doubles.

8. What shape is the moon's orbit around Earth?

Answer: An ellipse that is almost circular.

9. Which of the following statements about Newton's theory of universal gravitation are true? Select the three correct answers?

Answers: The theory applies to all objects in the universe.

               Gravitational force increases as the distance between objects decreases.

               Gravitational force increases as the mass of objects increases.

10. Which form of Kepler's third law can you use to relate the period <em>T</em> and radius <em>r</em> of a planet in our solar system as long as the unit year is used for the period and astronomical unit is used for the radius?

Answer: <em>T²= r³</em>

<em />

11. Based on Kepler's observations about planetary motion, what is the relationship between a planet's orbital velocity and its distance from the Sun?

Answer: The greater the distance, the slower the orbital velocity

12: For a moon orbiting its planet, <em>rp</em> is the shortest distance between the moon and its planet and <em>ra</em> is the longest distance between the moon and its planet. What is a moon's orbital eccentricity if <em>rp</em> is equal to <em>0.27ra</em>?

Answer: 0.57

Explanation:

Sorry I didn't do the short answer questions but these are all the correct answers to the science unit test.

You might be interested in
Give one possible explanation for why the graph drops after 18 hours
tekilochka [14]

Answer:

nothing is happening

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Wrong, its the electron transport chain
PilotLPTM [1.2K]
Not a question. Please refrain from unnecessary post.
8 0
3 years ago
2.How are the amino acids formed from the codon in Mutation #2 different from those formed from the original codon pattern.
DENIUS [597]

Mutations are caused by changes in nucleotide bases. these altered base formed different amino acid depending upon nucleotide base sequence that code specific amino acid. ... even though some mutations, can have a more effect on amino acid coding, which can affect what kind of proteins are produced.

8 0
2 years ago
A balance is best used to measure a sample’s _______. a. volume b. length c. mass d. size
slamgirl [31]

A balance is best used to measure a sample's mass.

Answer: C

Explanation:

Weighing balance refers to a measuring instrument which is used to measure the mass of the sample.

It has two pans. On one pan, the material to be weighed is placed, with adequate known loads on the other one to such an extent that the shaft will be in balance.

The distinction between the zero perusing and the perusing with the dish stacked demonstrates the contrast between burdens in scale divisions.

Such an instant weighing needs the arms be of equivalent length.  

7 0
3 years ago
What happens if you take more then 3 sleeping pills at once?<br>​
Mariana [72]

Answer:

It depends on the mg of pill, weight of your body and your body tolerance level.

3 0
2 years ago
Other questions:
  • Make sure to enter all cell reference in upper case when putting them in formulas.
    10·1 answer
  • Which event makes meiosis a reductional division and why??
    12·1 answer
  • Please, please help!
    8·1 answer
  • Identify the literary device used in the following sentence.
    5·2 answers
  • A plant absorbs 200 J/g of energy from the sun. A cow eats the plant and absorbs 20 J/g of energy. The cow is fed to a group of
    11·2 answers
  • Match the following words with their meaning. Part A1. Typhus fever 2. strep throat 3. diarrhea 4. staph infections 5. tuberculo
    12·1 answer
  • 8. Describe the changes that take place during the menstrual cycle from day 5-13 to the following:
    14·1 answer
  • 25. What are the special considerations during the Solution Design during the Technological Design Process?
    14·1 answer
  • PLIZZZZZ CAN SOMEONE CAN HARLP ME
    5·1 answer
  • List two ways that she could have become infected with the virus​
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!