Answer:
A. The freedom to express oneself is valued by many, but some people discourage it and fear its consequences.
F. If you're going to be an inventor or creator, it's important to not be afraid to take risks
Explanation:
The above are the TWO statements describe the main themes in the story of Daughter of Invention.
"Daughter of Invention" is a story by J. Alvarez. As selected in the above, option A is a statement that talks about freedom which is one of the main themes of the story. Cukita, the main character in the story was told to write an address for the Teacher's Day. She wrote and showed her mother who was impressed by the writing. But when they took it to her father, he tore it and was not in support of the writing. Cukita's freedom to express herself through her writing was valued and appreciated by her mother but was discouraged by her father. Her father discouraged it because he feared that it might cause problem when the teachers read the address.
But despite her father's reaction, Cukita was encouraged by her mother to take the risk and write another one which she did with the help of her mother. The second address she later wrong was successful when she read it to during the Teacher's day. She was not afraid to take risk.
Her father later apologized and even bought her a typewriter.
Answer:
If you are taking a test on a passage and you already read the passage, a great strategy would be to look at text features, annotate the passage, and ask questions to yourself about the passage.
Since before recorded history, environmental changes have affected things people value. In consequence, people have migrated or changed their ways of living as polar ice advanced and retreated, endured crop failures or altered their crops when temperature and rainfall patterns changed, and made numerous other adjustments in individual and collective behavior. Until very recently, people have responded to global phenomena as if they were local, have not organized their responses as government policies, and have not been able to respond by deliberately altering the course of the global changes themselves. Things are different now from what they have been for millennia.
Answer:
Explanation:
Your sister gain admission to your. Formal school, write a letter to advice her on the school and how to behave well in the achool
Answer:
to acknowledge the reality of racial profiling and scrutiny.
Explanation:
According to a different source, these are the options that come with this question:
- to illustrate Zeitoun’s strong allegiance to the Middle East.
- to explain the need for the Department of Homeland Security.
- to acknowledge the reality of racial profiling and scrutiny.
- to suggest Zeitoun’s involvement in suspicious activity.
In this excerpt, the author describes how Zeitoun needed to think about the reality of racial profiling in his daily life. We learn that he has not encountered this much throughout his life, but that he knows others who have, and that this situation is always on his mind anyway. This allows us to empathize with the problems that Muslim-Americans encounter on a day-to-day basis.