1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
RUDIKE [14]
3 years ago
15

Ramses II ruled over Egypt from the years 1279 BCE to 1213 BCE. A famous statue was erected to him during his reign, and the sta

tue was discovered by archaeologists in the early 1800s CE. Over time, it had fallen and broken into pieces. In 1817, the poet Percy Bysshe Shelley was inspired to write a poem about a statue of an ancient ruler.
Read the poem "Ozymandias" by Percy Bysshe Shelley

I met a traveller from an antique land
Who said: Two vast and trunkless legs of stone
Stand in the desert … near them, on the sand,
Half sunk, a shattered visage lies, whose frown,
And wrinkled lip, and sneer of cold command,
Tell that its sculptor well those passions read
Which yet survive, stamped on these lifeless things,
The hand that mocked them and the heart that fed;
And on the pedestal these words appear:
'My name is Ozymandias, king of kings;
Look on my works, ye Mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.

Once you have read the text, examine the following depiction of what the statue of Ramses II would have looked like during his reign.

Image depicts a large sand-colored stone sculpture of Ramses II. He stands several feet tall in an erect posture, clenched hands at his sides, staring straight ahead.
© Stephen & Donna O'Meara / Photo
Researchers / Universal Images Group
/ Image Quest 2018

The sculptor of Ramses II and Shelley both depict an ancient ruler, but there are details in visual art that cannot be communicated through text. In a short response of at least five sentences, describe at least one detail clearly shown in the sculpture that is not evident in the poem. Include at least one specific reference to each work in your response.
English
1 answer:
ELEN [110]3 years ago
7 0

In her poem, Shelly said that this king had a cold command. She also said "The hand that mocked them and the heart that fed" which suggests that this king often looked down on others, and felt superior. On the other hand, she states how passionate the sculptor was and how the pedestal states, "My name is Ozymandias, king of kings; Look on my works, ye Mighty, and despair!". Using both of these resources we can determine that the sculptor sees the king as a very powerful figure, and that he looks up to and cares about this ruler. In other words, Shelly believes that rulers are harsh and cold, while the sculptor of this statue believes that rulers are great and powerful.

I just took the test, don't know what I got on this question yet tho, but here is my answer.

You might be interested in
Every kid should take a foreign language class to learn the ins and outs of a whole different culture.
umka21 [38]

Answer:

Students should study foreign language to be exposed to new cultures

Explanation:

(sorry for commenting and not answering) words such as 'kids' and phrases like 'should take' and 'whole different' could be seen as unprofessional

4 0
3 years ago
Plz help!!! questions & story are below!! plz zoom in to get a clear view of the story! :D
andrey2020 [161]

Answer:

1.The word ZERO predicts the central idea of the theme in the first paragraph. This quote implies that Connie will consider the number zero, which represents how she treated her grandmother, and what she knows by the end of the story: that she was a "jer-k" (106) to Abuela, and that she should never again put her reputation above a family member.

 

2.Constancia expressed her dissatisfaction with her grandmother. In that sense, the reader might deduce how much she despises her grandma. She regards her as a ludicrous and weird figure. Connie was not treating her with respect. She is entirely concerned with herself, oblivious to the fact that she is harming others (particularly her grandmother). Due to her personal desires and goals, her thoughts concerning her grandmother were locked.

 

3. The generational conflict that Connie will face during her grandmother's visit is how they will act differently because they are from two distinct generations. Connie always wants to be with her friends, and she especially enjoys being around guys, which is in stark contrast to her grandmothers' experience and personal ideas. If we relate Connie to our lives, we are talking about the new generations. In which she is more outgoing rather being at home. She also opted to listen to herself rather than the wisdom of the people around her, which is unethical. These are the grounds for the generation gap conflict caused by Connie's grandmother's visit.

6 0
3 years ago
In 3–5 complete sentences, thoroughly explain how your protagonist changes from the beginning of the story to the end in your Mo
geniusboy [140]

Answer:

Waverly Place Jong was a poor Chinese girl

<em>She could see life is wonderful through little things</em>

She did not play with her toys anymore

<em>She was interested in playing chess</em>

She participated in different tournament

Specific detail one

<u><em>Having watched the older children opening their gifts, I already knew that the big gifts were not necessarily the  nicest ones. One girl my age got a large coloring book of biblical characters, while a less greedy girl who selected  a smaller box received a glass vial of lavender toilet water.</em></u>

Specific detail two

<u><em>I found out about all the whys later. I read the rules and looked up all the big words in a dictionary. I borrowed  books from the Chinatown library. I studied each chess piece, trying to absorb the power each contained.  I learned about opening moves and why it's important to control the center early on; the shortest distance  between two points is straight down the middle. I learned about the middle game and why tactics between two  adversaries are like clashing ideas; the one who plays better has the clearest plans for both attacking and getting  out of traps. I learned why it is essential in the endgame to have foresight, a mathematical understanding of all  possible moves, and patience; all weaknesses and advantages become evident to a strong adversary and are  obscured to a tiring opponent. I discovered that for the whole game one must gather invisible strengths and see the  endgame before the game begins.</em></u>

Explanation:

The two sentences choosen up there explain different changes that the girl had in the story and all those extract from the text help me to support both sentences

4 0
4 years ago
Look! The clouds are gathering. Yes, I’m afraid it ______ be pouring down soon.
dexar [7]
I believe it is might
5 0
3 years ago
Brainliest if correct
Helga [31]

Answer:

the 3 one

Is right

8 0
2 years ago
Other questions:
  • Proofread the extract from a formal email (below) and remove any contractions. To: <a href="/cdn-cgi/l/email-protection" class="
    12·2 answers
  • Read the excerpt from "Mending Wall." We keep the wall between us as we go. To each the boulders that have fallen to each. And s
    15·2 answers
  • Which of the following is the best example of a sentence you would find in a work of literary nonfiction?
    15·2 answers
  • According to the passage the most valuable role wetlands play is as
    7·1 answer
  • Why are we here what is our meaning of life
    11·2 answers
  • How does the author use the sentence to advance his point of view in the passage ​
    10·1 answer
  • Define narrative in your own words.
    13·2 answers
  • WORTH 30 POINTS!! HURRY!
    7·2 answers
  • Hello lisa where are you?​
    7·2 answers
  • How does democratic form of government done?<br><br>I need answer now. Huhu​ :&lt;
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!