1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
uranmaximum [27]
3 years ago
8

Read the excerpt from "Code Talkers.” The use of Navajo code was so successful that its existence was kept secret until 1968 so

that the Marines could continue to use it, if necessary. Two decades later, many of the code talkers were recognized for their service. In 1982, President Ronald Reagan declared August 14 Navajo Code Talkers Day, and in 2000 President Bill Clinton awarded the Congressional Medal to the first twenty-nine code talkers. In the years since, code talkers from the Navajo and thirty-two other American Indian tribes have been awarded the medal.
The author’s purpose in this paragraph was to
a.) entertain readers with a story about how code talkers received medals for their service during wartime.
b.) inform readers that the code talkers were recognized by the US government for their critical work during wartime.
c.) educate readers about the history of US presidents and holidays created to honor groups like the code talkers.
d.) persuade readers that they should learn to create code so they can be recognized by the US government.
English
2 answers:
adoni [48]3 years ago
6 0
I believe the answer would be B, to inform readers that the code talkers were recognised by the US government for their critical work during wartime. This sentence in no way wants to entertain readers with a story about code talkers since the paragraph gives off more information than the purpose to entertain. This paragraph explains the code talkers' place in the war and gives info that the code talkers were recognised for their work and were rewarded by the multiple persons of the US government (the presidents). This paragraph doesn't focus on the history of US presidents, and it doesn't want to persuade the reader to create code, that would be a persuasive paragraph. Not an informational paragraph. 
KiRa [710]3 years ago
5 0

B. inform readers that the code talkers were recognized by the US government for their critical work during wartime.

You might be interested in
Where would you go to locate each of the following: resources on the Internet, library books, and magazine articles?
tia_tia [17]
1. anything thats can access internet. phone, computer
2. a library??
3. you can find those anywhere like even Walgreens
7 0
3 years ago
Which word in this passage symbolizes hope?
Murrr4er [49]

Sun is the word from the passage which symbolizes hope.

Answer: Option B

<u>Explanation:</u>

Wreckage, Inlet, and skeletons are definitely not the words that symbolizes hope. When the author says, ‘Finally, some of the storm clouds parted just as they were losing hope, and the sun shined down on the island’, he means that amidst the destroyed ships and stinky skeletons, when they were about to lose hope, there came a time when the clouds were clear and they could see a ray of hope.

That ray was the light of the sun, when everything seems like an end, that’s the time when the sun gave them aspiration. The rising sun symbolizes the new beginning and new hope, the setting sun also gives us a desire for a new day that will begin. So no matter whether the sun rises or sets, it will always be the symbol of hope.  

7 0
3 years ago
Interesting facts and history about nurse assistant.
vazorg [7]
If you're certified nursing assistant it can improve your chances of being accepted into a nursing school program.  <span>Many states through out the US has an increasingly high demand for qualified nursing assistants (</span>Sorry, Please don't be upset but i don't know much)..
4 0
3 years ago
How would you describe George Orwells feelings about killing the elephant in his essay " shooting an elephant"
ozzi
I would say that he had ambivalent feelings that one the one hand his killing an elephant would seem like an affront to the culture of the Burmese and  as further evidence of British imperialism in disrespect for the natual heritage of their country while on the other hand if he didn't kill it he would be considered not responsible to the townspeople who were threatened by it.
6 0
3 years ago
Read the following sentences from “Day of the Butterfly.”
musickatia [10]

The author's main purpose for including this description of Myra and her brother is to emphasize the children’s isolation from the others. The correct answer between all the choices given is the third choice. I am hoping that this answer has satisfied your query about and it will be able to help you, and if you’d like, feel free to ask another question.

8 0
3 years ago
Other questions:
  • Read the following passage from "In Another Country" by Ernest Hemingway.
    11·1 answer
  • What aspect of The Metamorphosis is reflected in this excerpt from "Letter to His Father"
    5·2 answers
  • Answer the questions for you:L - What do you think makes a person a good communicator? - Why do some people have problems commun
    11·2 answers
  • Does the word "vitally" have negative or positive<br><br> connotations?
    8·2 answers
  • In the story to build a fire while eating, what startles the man​
    14·2 answers
  • What is an appositive adjective?
    8·2 answers
  • Explain what a measurement application is?
    5·1 answer
  • Brainliest for the answer.
    7·2 answers
  • Read the excerpt from "Ain't I a Woman?"
    12·2 answers
  • What message does the author convey through the use of satire in this passage from "The Approaching Epidemic"?​
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!