1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Ksenya-84 [330]
3 years ago
8

Select the correct text in the passage.

English
1 answer:
harkovskaia [24]3 years ago
5 0

Answer:

The problem is that I grew, but my dream did not.

Explanation:

Foreshadowing is a literary device in which the narrator gives the readers hints about what is going to happen later on in the story.

Internal conflict is an internal struggled going on within a character.

The sentence that foreshadows an internal conflict in the given sentence is: <em>The problem is that I grew, but my dream did not. </em>The narrator is going through a struggle - he grew, he changed, but his dream stayed the same. This struggle is explored in the rest of the passage.

You might be interested in
Why did Martin Luther King, Jr., study the teachings of Mohandas Gandhi?
oksian1 [2.3K]
Martin Luther King attended a lecture on Mahatma Gandhi's nonviolent struggle for freedom for the people of India. Gandhi's teachings had a profound effect on the young Baptist minister. King's trip to India affected King in a profound way, deepening his understanding of non-violent resistance and his commitment to America's struggle for civil right.
hope this helped :)
alisa202
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Question 7 of 11 (ID: 417379)
Drupady [299]

Answer:

b

Explanation:

5 0
3 years ago
Which excerpt from the text best conveys a grateful tone
Georgia [21]

Answer:

gratful tones are positve li

Explanation:like for exmple

thank you , you are very nice

4 0
3 years ago
English Speech: <br> 1. open topic. <br> 2. three minutes long. <br> 3. matric [grade 12] level.
serious [3.7K]
Police brutality, highlights of your high school year, something you want to do to change the world for the better
4 0
3 years ago
What does Hamlet mean by "shuffled off this mortal coil"? dying living dreaming sleeping
Alina [70]

Answer:

A). Dying.

Explanation:

The phrase 'shuffled off this mortal coil' was uttered by Hamlet during his popular soliloquy 'To be or not to be.' It stands for 'dying or to die' as a result of the sufferings or troubles of this mortal life and this constant state of being in conflict. When Hamlet says this phrase, he is tired of the regular 'turmoils of his mortal life' and thus, he wishes to 'die.' Thus, <u>option A</u> is the correct answer.

6 0
3 years ago
Other questions:
  • A modest proposal
    9·1 answer
  • What kind of irony is this?
    14·1 answer
  • Based on the excerpt which statement best describes humbabas effect on the epics plot?
    7·1 answer
  • What is a noun in a good sentence
    11·2 answers
  • Leiningen versus the ants what does leiningen compare the government to
    14·1 answer
  • What sentence would best conclude this passage? A. In conclusion, people should learn new languages because it is very challengi
    9·2 answers
  • Do we use the time expression"for ages" with present perfect or with simple past​
    10·1 answer
  • Which is a recommended strategy for exam preparation
    15·2 answers
  • The children————-like likes /liking) reading books
    8·1 answer
  • Read this passage below and answer the question.
    11·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!