Answer:
A.) Paolo learned to play golf, paddle a canoe, and tie complicated knots.
Explanation:
<u>Parallel construction is found in sentences where several parts of the sentence are written in the same form. This not only makes the sentence grammatically correct but also makes it more coherent and flow better.</u>
We can break down each sentence to show which one has the correct parallel construction.
A.) Paolo learned to play golf, paddle a canoe, and tie complicated knots. This sentence is a good demonstration of parallel construction.
B.)I will feel proud if I finish in second place, but I regretted not earning the first place trophy. One clause of the sentence uses future tense, and the other clause uses past tense. This is not parallel.
C.) Claudette followed the flashlight's beam down the trail, and she tries not to bump into Khanh in front of her. Again, the tenses in this sentence don't match. One clause is past tense and the other is present.
D.) Her plate was piled high with grilled vegetables, a mound of minced garlic, and is heaped with crushed herbs. This sentence would be parallel if it was rewritten as, "Her plate was piled high with grilled vegetables, minced garlic, and crushed herbs." "A mound," and "is heaped" make all three of these different forms meaning it is not parallel.
Hello. You forgot to enter the answer options for that question. The options are:
"a. (As it is now)
. b. The concept pertains to the fields of developmental biology and developmental psychology. c. There are several helpful models of what this important period actually looks like for language. d. It was first developed by early educators such as Dr. Maria Montessori, though she referred to it as a “sensitive period.” acquisition. e. It designates the time in one’s life during which the capacity to absorb the rules and structure of a language is maximized."
It is also important that you provide sentence 5 of the text. Sentence 5 is:
<em>"Boston-area researchers found evidence that the time span for language acquisition lasts from infancy until early adulthood; this time span is known as the “critical period.” </em>
Answer:
e. It designates the time in one’s life during which the capacity to absorb the rules and structure of a language is maximized.
Explanation:
The text shows that there is a gradual process that allows the human being to acquire language clearly and effectively. This process goes through a period of time known as "critical performer". Phrase 6, relates this period to the amount of time it takes for an individual to develop his vision and be able to interpret and understand what he saw, being able to transmit through language.
This can be transcribed in other words like "It designates the time in one’s life during which the capacity to absorb the rules and structure of a language is maximized."
This question is incomplete, here´s the complete question.
Screech! When a driver pushes on the brake pedal, it initiates a process that causes the vehicle to stop in motion. We literally trust braking systems with our lives every time we get into a vehicle or
cross at a busy intersection. How does this life-critical process work? It begins when the pedal is pushed. At this moment brake fluid is reljased into the braking mechanisms. As the fluid collects, this creates a leverage, which causes a friction to be applied. This friction will create a force that will cause the wheels to stop and allow you to reach your destination safely. Beep! Beep!
What is the main/central idea of the passage?
How a braking system functions on an automobile
Trusting automotive braking systems
Brake fluid being released in the area where the breaking mechanisms are
There is no main/central idea
Answer: How a braking system functions on an automobile
Explanation:
This passage´s main idea is not meant to focus on brake fluids or the trustworthiness of braking systems.
The main idea is how braking systems work as a whole. To do so, the passage describes the process that ensues since pushing on the brake pedal and until the vehicle stops, including the brake fluid being released, creating leverage and friction that make the wheels stop.
Answer:
Mr. Rochester is a type of <u><em>Byronic hero</em></u>
Could you should the excerpt?