1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
kap26 [50]
3 years ago
11

1. Rafael resolvió los problemas. Los problemas . 2. Julia se preparó para el examen. Julia . 3. Le vendimos esa aspiradora a un

cliente. Esa aspiradora . 4. Se prohíbe nadar en ese río. Nadar en ese río . 5. La agente de viajes confirmó la reservación. La reservación . 6. Carlos y Luis se aburrieron durante la película. Carlos y Luis .
Spanish
2 answers:
attashe74 [19]3 years ago
8 0

Answer:

1. Los problemas fueron resueltos por Rafael

2. We can't change the sentence to passive voice

3. Esa aspiradora fue vendida a un cliente por nosotros

4.  Nadar en ese río ha sido prohibido

5. La reservación fue confirmada por la gente de viajes

6. La película resultó aburrida para Carlos y Luis.

Explanation:

Before answering our exercises, we have to remember some grammatical concepts that will be allowing us to understand better the Spanish language.

WHAT IS GRAMMATICAL VOICE? It could be defined as the part of a conjugated verb that shows the <u>semantic relation</u> between:

  • The subject
  • The object
  • The verb

At this respect in Spanish we can identify two voice types:

1. ACTIVE VOICE: The subject of the sentence is the agent of the specific action (verb) that affects an object.

<u> Example:</u> María rompió su bicicleta (María broke her bike)

We can see that María (subject) is who broke (verb) the bicycle (object)  

2. PASSIVE VOICE: The subject of the sentence is the patient of the specific action (verb) that is made by an agent.

<u> Example: </u>La bicicleta (object) was broke (verb) by María (agent).

NOTICE how the conjugation of the verb changes according to the type of voice and what we want to express with the sentence. Now we can proceed to answer our exercises; they are<u> </u>presented in ACTIVE VOICE, so we will be changing their form to PASSIVE VOICE.

1. ACTIVE VOICE: Rafael resolvió los problemas

PASSIVE VOICE: Los problemas fueron resueltos por Rafael

2. ACTIVE VOICE: Julia se preparó para el examen

*HERE WE CAN’T CHANGE THE SENTENCE TO “El examen fue preparado por Julia” because by doing that we would change the meaning of the sentence. The nearest form to express the same meaning will be: El examen fue estudiado por Julia; with this we codify that Julia studied to pass the test*

3. ACTIVE VOICE: Le vendimos esa aspiradora a un cliente

PASISVE VOICE: Esa aspiradora fue vendida a un cliente por nosotros

4. ACTIVE VOICE: Se prohíbe nadar en ese río

PASSIVE VOICE: Nadar en ese río ha sido prohibido (here we have an impersonal sentence, so we won’t be specifying the agent)

5. ACTIVE VOICE: La gente de viajes confirmó la reservación

PASSIVE VOICE: La reservación fue confirmada por la gente de viajes

6. ACTIVE VOICE: Carlos y Luis se aburrieron durante la película

PASSIVE VOICE: La película resultó aburrida para Carlos y Luis.

Sveta_85 [38]3 years ago
6 0
<h3>Complete with "estar" and the correct past participle</h3>

1. Rafael resolvió los problemas. Los problemas .

Answer 1: Los problemas están resueltos.

Rafael solved the problems. The problems are solved.

2. Julia se preparó para el examen. Julia .

Answer 2: Julia está preparada.

Julia prepared for the exam. Julia is ready.

3. Le vendimos esa aspiradora a un cliente. Esa aspiradora .

Answer 3: Esa aspiradora está vendida.

We sold that vacuum to a customer. That vacuum is sold.

4. Se prohíbe nadar en ese río. Nadar en ese río .

Answer 4: Nadar en ese río está prohibido.

It is forbidden to swim in that river. Swimming in that river is is forbidden.

5. La agente de viajes confirmó la reservación. La reservación .

Answer 5: La reservación está confirmada.

The travel agent confirmed the reservation. The reservation is confirmed.

6. Carlos y Luis se aburrieron durante la película. Carlos y Luis .

Answer 6: Carlos y Luis están aburridos.

Carlos and Luis got bored during the movie. Carlos and Luis are bored.

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

You might be interested in
¡Inténtalo!Fill in the blanks Activity Textbook InstructionsCompleta estas oraciones con las preposiciones y los pronombres apro
Rufina [12.5K]

Answer:

With me= conmigo

Explanation:

no se que pregunta preguntas

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which is the correct answer?​
Maslowich
(Necesitamos) pienso que es lo correcto
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
From which state of Mexico are the dances like "la Culebra", "la Negra" and "el Jarabe"?
fiasKO [112]

Answer:

Jalisco.

Explanation:

From Jalisco are those dances.

8 0
2 years ago
Read 2 more answers
Spanish 2 remote remote resources for March 23rd to May 29th
Pepsi [2]

Answer: aaahhhh

Explanation:

7 0
3 years ago
What position is responsible for caring for guests’ requests and questions about local restaurants and attractions?
8090 [49]

Answer:

D.  Concierge

Explanation:

Spanish traslation:

Conserje.

4 0
3 years ago
Other questions:
  • Carlos: No sé qué cuenta abrir para ahorrar mi dinero. Julio: _______________ abras una cuenta de ahorro. Te recomiendo que En c
    11·2 answers
  • En Puerto Rico, es normal que, cuando dos mujeres se saludan, __________________.
    8·2 answers
  • 1. Es importante que los chicos no (ensuciar) la sala.
    5·2 answers
  • I need help with Spanish I’ve been struggling with the activities I’ve been given. Please help.
    11·2 answers
  • 2.06 making friends writing assignment
    10·1 answer
  • Can someone help with my Spanish homework
    7·1 answer
  • Nombre
    13·1 answer
  • 1 Fill in the blank with the correct present progressive. Don't forget the form of estar!
    10·2 answers
  • 0-0
    10·1 answer
  • No entiendo las diferencias ____ las pinturas de Dalí y las de Miro
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!