1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
kakasveta [241]
3 years ago
5

Collect 5 large numbers and 5 small numbers related in life and express them as exponents. Sample- Distance of the Earth from th

e moon
384400 km = 3.844 × 10⁵ km
Mathematics
1 answer:
ycow [4]3 years ago
5 0

Answer:

Exponential notation is a powerful way to express repeated

multiplication of the same number. Specifically, powers of 10

express very large and very small numbers in a manner which is

convenient to read, write and compare.

• For any non-zero integer a, a–m 1

m a

=

• Laws of exponents are

(a) am × an = am+n

(b) am ÷ an = am–n

(c) (am)

n = amn

(d) am × bm = (ab)

m

(e) a° = 1, where a ≠ 0

(f)

m m

m

a a

b b

  =   

• Numbers can be expressed in expanded form by using exponents.

• Very large and very small numbers can be expressed in standard

form.

• Standard form is also called scientific notation form.

Step-by-step explanation:

Example 1 : Multiplicative inverse of 27 is

(a) 2–7 (b) 72 (c) – 27 (d) – 27

Solution : The Correct answer is (a).

Example 2 : The human body has about 100 billion cells. This number

can be written in exponential form as

(a) 10–11 (b) 1011 (c) 109 (d) 10–9

Solution : The correct answer is (b).

In examples 3 to 5, fill in the blanks to make the statements true.

Example 3 :

4

4 5 (– 4) ______ 4

  × =    

Solution : 54

Example 4 : ( ) ( ) 2 3 –3 –2 2 3 _____ × =

Solution : 6–6

Example 5 : The distance between earth and sun is 150 million

kilometres which can be written in exponential form as

_______.

Solution : 1.5 × 108 km

In examples 6 and 7, state whether the statements are true (T) or false (F):

Example 6 : Very small numbers can be expressed in standard form

using positive exponents.

Solution : False.

Example 7 : (–10) × (–10) × (–10) × (–10) = 10–4

Solution : False.

Step-by-step explanation:

You might be interested in
Calculate the diameter of a circle given the circumference to be 75.39cm. Round to the nearest hundredth place.
solong [7]
The answer is 75.39/pi, or 24.00.
3 0
3 years ago
What is a commutative property of addition mean
vivado [14]
The commutative property of addition means that when you see a problem, you change the order. The co in commutative means change order. That's what my teacher told me.
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which sum is rational?<br><br> A. π + 18<br><br> B. √25 + 1.75<br><br> C. √3 + 5.5<br><br> D. π + √2
Andre45 [30]

a. 21.141 for this pi is 3.14 so you add that and 18

b. 6.75 for this one the square root of 25 is 5. you just add 5 and 1.75

c.  7.232 sqaure root of 3 is 1.73 so add those too

d.  4.5558 pi is 3.14 and square root of 2

7 0
3 years ago
Evaluate.<br><br> 6[5(3-9)-1]+2 the answer of this divided by the answer of this one 7(8-2)+4
Andru [333]
<span>6[5(3-9)-1]+2
order of operations:
Parentheses
Exponents
Multiplication and Division together
Addition and Subtraction together
</span><span>6[5(3-9)-1]+2
6[5(-6)-1]+2
6[-30-1]+2
6[-31]+2
-186+2
-184

7(8-2)+4
7(6)+4
42+4
46

-184/46
-82/23
about -3.6
</span>
4 0
3 years ago
Rebecca has a credit line of $6,500. She had a previous balance of $398.64 and made a payment of $250. The total of her purchase
valentina_108 [34]

Answer:

$5093.37

Step-by-step explanation:

To get Rebecca's available credit we need to take all of her payments and purchases and previous balance.

Previous balance = $398.64

Purchases = $1,257.99

Payment = $250

Credit Line = $6,500

Now first we add together her purchases and previous balance.

398.64 + 1,257.99

This will give us:

$1,656.63 Total deductions.

Now we subtract that to her credit line.

$6500.00 - $1656.63

$4843.37

Now we take her payment and add it to her credit line.

$4843.37 + $250

$5093.37

So Rebecca's available credit is $5093.37.

4 0
3 years ago
Other questions:
  • I'm Sure no one will see or answer this correctly like always...
    9·1 answer
  • EasyElectrics supermarket orders light bulbs from suppliers, AA Electronics and AAA Electronics. EasyElectrics purchases 30% of
    13·1 answer
  • ( − 2 ( 4 ) x − 2 ) &lt; − 8 x + 4
    13·1 answer
  • Mario is walking away from a motion detector at a rate of 1.5 feet per second. He started recording his distance from the motion
    13·1 answer
  • Solve the following systems of equations using the substitution method.
    6·1 answer
  • For all values of x, f(x)=x2+3x and g(x)=x-4
    10·1 answer
  • You plant flowers in your garden and only 75% of them sprout how many can you predict to sprout if you plant 20 seeds?
    10·1 answer
  • If the wholesale price is $10, the 50% ........................ is $5.
    10·1 answer
  • The mean height of women in a country (ages 20-29) is 63.9 inches. A random sample of 65 women in this age group is selected. Wh
    15·1 answer
  • An assembly line consists of 21 tasks grouped into 5 workstations. The sum of the 21 task times is 90 minutes. The largest assig
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!