1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Brilliant_brown [7]
3 years ago
15

A world-renowned health clinic with a focus on medical care, research, and education offers several health articles on its websi

te. One of these articles is about weight-loss basics. The article states that weight loss comes down to watching calories. Fad diets do not work. To lose weight you most burn more calories than you take in, which you can do by reducing extra calories from food and by burning calories through exercise. The article byline is “Clinic Staff.” The Clinic Staff editors are experienced clinicians and educators who have broad knowledge of many areas of medicine and disease management. The specialty editors are leaders in their particular area of medicine—for example, asthma, cancer, and heart disease. The article about weight loss was written one year ago, and the date is listed at the bottom of the article. The online article’s sidebars offer links to expert answers, additional articles, respected health organizations, food tracker tools, and multimedia files with videos about nutrition.
Write one or two sentences, defending the credibility of each aspect of the article:
1. Source/author/creator
2. Additional resources
3. Timeliness of information
4. Purpose
5. Point of view
Health
1 answer:
denis-greek [22]3 years ago
3 0

Hello there!

After reading the description about based on the 'website' of the clinicians, we would have to find details in the passage that would explain more about the following aspects on the 'website'.

1. Source/author/creator

2. Additional resources

3. Timeliness of information

4. Purpose

5.     Point of view

Therefore, lets get started on identifying these aspects from what we've read in the article above.

1.   Source/author/creator : The article explains that this site is sourced through  certain "clinic staff members".  And based on this, these would practically be the people who would help you e.g : lose weight, asthma, cancer, and heart disease etc. And, also, some of these people would most likely designed the link page. Therefore, from the passage about, my clue from it would be the following... "The article byline is “Clinic Staff.” The Clinic Staff editors are experienced clinicians and educators who have broad knowledge...".

2.   Additional resources: Based from the article above, we see that the 'additional resources' would be for e.g : side bars of more data regarding the article you would be reading, or also, other topic that you may find certain interest. And based from this, I found this information in article, and it would also be the following: "The online article’s sidebars offer links to expert answers, additional articles, respected health organizations, food tracker tools, and multimedia files with videos about nutrition. "

3.  Timeliness of information: From the article, it stated that: " The article about weight loss was written one year ago, and the date is listed at the bottom of the article." As we see above, the bold sentence above explain that there is a timeline of information. So, indeed, this 'website' is quite persist.

4.  Purpose: We know the purpose of this website, and, it's obviously to help people with certain problems such as for example, asthma, cancer, and heart disease, and also, in the beginning of the article, it stated that "a world-renowned health clinic with a focus on medical care, research, and education offers several health articles on its website. " So, from this, we can see the purpose of this 'website'.

5.  Point of view: Read the following statement from the article listed below in bold : "The article states that weight loss comes down to watching calories. Fad diets do not work. To lose weight you most burn more calories than you take in, which you can do by reducing extra calories from food and by burning calories through exercise." We see that in this 'website', we see that they have their own point of view, they feel that 'fad diets' are not good, and they think that it does not work. So from this, we see that they have their own 'point of view" on there cases.

__________________________________________________________

I really hope this helps everyone! :)

You might be interested in
What is the chemical that comes from the breakdown of proteins and must be eliminated?
shutvik [7]

Answer:

The correct answer is Urea.

Explanation:

Hope this helped Mark BRAINLEST!!!

5 0
3 years ago
I NEED HELP ASAP!!!
meriva

Answer:

The oxygen is taken to the heart where it's distributed to the entire body

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
What bones protect your heart ?
eimsori [14]

Answer:

the ribs protect the heart. The rib cage protects the heart, as well as the lungs. The rib cage and the sternum helps to protect the heart and its surrounding organs from damage . The heart is protected by several different bones. The breastbone or sternum protect the heart.

Explanation:

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
What kinds of messages might be used in advertising to trick you into thinking it’s OK to use drugs?
NNADVOKAT [17]

Answer:

putting beautiful rich people on the ads to endorse this into your lifestyle!

6 0
3 years ago
Your friend Jorge has been visiting a gym every day and working with a trainer who has lots of advice. Jorge tells you that you
Allisa [31]

Answer:

I would go with the answer "Let me ask my health provider first."

Explanation:

Before changing your diet plan, it is always important to discuss with the health provider (nutrionist). This is due to several reasons. Firstly, he would be able to comment on scientific grounds whether my body needs protein or other energy sources. For example, if I am skinny and have very little body mass, maybe I should take some carbohydrates as well. So, his opinion is important in knowing if I need to increase my protein uptake. Secondly, he can also advise on the dosage of protein intake because, in some cases, high protein may cause ailments such as some colon cancer. Thirdly, he knows better about my health history and any medical conditions that may comes along with the change in diet plan. Therefore, it is always important to talk to health provider and discuss carefully about the change in diet plant etc.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • Wich of the following results from the depressant rohypinl
    9·1 answer
  • Which of these is provided by a government website and intended to reduce injuries?
    15·2 answers
  • Which best indicates a source is validity
    13·1 answer
  • 1.Describe anatomical terms an emt uses to describe an injury to a er doctor. 2.What life function will be affected by the fall?
    12·1 answer
  • If someone is running track what kind of activity is being performed?
    7·1 answer
  • The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children was the first agency in the world to serve as a child protective
    12·1 answer
  • Glenda is a gymnast. She performs a perfect triple backflip off the high bars. After landing successfully, the crowd erupts in a
    8·1 answer
  • Christopher came down with chicken pox after spending time in his child’s day care. The chicken pox represents what link in the
    14·2 answers
  • Why is eating a variety of<br> foods important to good<br> health?
    6·2 answers
  • Why is bioethics an issue in healthcare and how will it affect the future profession?
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!