1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Brilliant_brown [7]
4 years ago
15

A world-renowned health clinic with a focus on medical care, research, and education offers several health articles on its websi

te. One of these articles is about weight-loss basics. The article states that weight loss comes down to watching calories. Fad diets do not work. To lose weight you most burn more calories than you take in, which you can do by reducing extra calories from food and by burning calories through exercise. The article byline is “Clinic Staff.” The Clinic Staff editors are experienced clinicians and educators who have broad knowledge of many areas of medicine and disease management. The specialty editors are leaders in their particular area of medicine—for example, asthma, cancer, and heart disease. The article about weight loss was written one year ago, and the date is listed at the bottom of the article. The online article’s sidebars offer links to expert answers, additional articles, respected health organizations, food tracker tools, and multimedia files with videos about nutrition.
Write one or two sentences, defending the credibility of each aspect of the article:
1. Source/author/creator
2. Additional resources
3. Timeliness of information
4. Purpose
5. Point of view
Health
1 answer:
denis-greek [22]4 years ago
3 0

Hello there!

After reading the description about based on the 'website' of the clinicians, we would have to find details in the passage that would explain more about the following aspects on the 'website'.

1. Source/author/creator

2. Additional resources

3. Timeliness of information

4. Purpose

5.     Point of view

Therefore, lets get started on identifying these aspects from what we've read in the article above.

1.   Source/author/creator : The article explains that this site is sourced through  certain "clinic staff members".  And based on this, these would practically be the people who would help you e.g : lose weight, asthma, cancer, and heart disease etc. And, also, some of these people would most likely designed the link page. Therefore, from the passage about, my clue from it would be the following... "The article byline is “Clinic Staff.” The Clinic Staff editors are experienced clinicians and educators who have broad knowledge...".

2.   Additional resources: Based from the article above, we see that the 'additional resources' would be for e.g : side bars of more data regarding the article you would be reading, or also, other topic that you may find certain interest. And based from this, I found this information in article, and it would also be the following: "The online article’s sidebars offer links to expert answers, additional articles, respected health organizations, food tracker tools, and multimedia files with videos about nutrition. "

3.  Timeliness of information: From the article, it stated that: " The article about weight loss was written one year ago, and the date is listed at the bottom of the article." As we see above, the bold sentence above explain that there is a timeline of information. So, indeed, this 'website' is quite persist.

4.  Purpose: We know the purpose of this website, and, it's obviously to help people with certain problems such as for example, asthma, cancer, and heart disease, and also, in the beginning of the article, it stated that "a world-renowned health clinic with a focus on medical care, research, and education offers several health articles on its website. " So, from this, we can see the purpose of this 'website'.

5.  Point of view: Read the following statement from the article listed below in bold : "The article states that weight loss comes down to watching calories. Fad diets do not work. To lose weight you most burn more calories than you take in, which you can do by reducing extra calories from food and by burning calories through exercise." We see that in this 'website', we see that they have their own point of view, they feel that 'fad diets' are not good, and they think that it does not work. So from this, we see that they have their own 'point of view" on there cases.

__________________________________________________________

I really hope this helps everyone! :)

You might be interested in
Which of the following substances found in tobacco smoke stimulates the brain? A. acetone B. toluene C. nicotine D. ammonia
mars1129 [50]
Hi there!

The answer is C. nicotine.
Tobacco is the carrier of nicotine. This stimulates the brain but also makes you dependent, which can eventually cause (life-long) addiction.
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Two types of training that can accomplish cardio and strength training are
artcher [175]

Answer: u need to build up your lungs and heart muscle first then work on building a healthy diet

Explanation: dont know it that helped or not

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
What methods can be used to interpret the status of someone's body composition?
dybincka [34]

Answer:

A common way to interpret the status of your body composition is by reviewing your body fat percentage. ... Skinfold calipers measure the thickness of skin folds over several body parts to determine the amount of body fat.

Explanation:

This is the correct answer Hope it helps!

3 0
4 years ago
Read 2 more answers
Answr pls hkfdbf.hwebfvjerh
Leona [35]

Answer:

Start by standing with a weight in each of your hands. Your elbows should rest at your sides and your forearms should extend out in front of your body. Your knees should stay slightly bent. Bring the weights all the way up to your shoulders by bending your elbows. Once at the top, hold for a second by flexing the muscle. Reverse the motion slowly and repeat. Make sure your body is steady and you have good footing and posture.

Explanation:

7 0
3 years ago
These types of drugs are prescribed to reduce the feeling of anxiety in nervous people.
3241004551 [841]
The types of drugs that are prescribed to reduce the feelings of anxiety in nervous people is tranquilizers the answer is B
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • how does physical activity help in maintaining a healthy weight? A. It raises cholesterol levels in the blood. B. It lowers the
    8·2 answers
  • Decreasing the angle at a given joint
    7·1 answer
  • A veterinarian uses 2 milliliters of 100 mg/mL xylazine to sedate a 1,000 lb horse. What is the equivalent dose in mg/kg? A. 0.2
    8·1 answer
  • Describe a situation where you resisted peer pressure.
    7·1 answer
  • Explain primary vs secondary insurance
    5·1 answer
  • Illiteracy is the main cause of low quality of life.. Justify
    14·2 answers
  • Hey I’m starting my own jewelry brand I’m gonna sell Cubans and REALLY pretty jewelry check it out and follow please I have sum
    13·2 answers
  • How does honest communication improve relationships?
    5·2 answers
  • What is the difference between label claims and food facts?
    9·1 answer
  • Antipsychotic drugs do which of the following in individuals with severe psychological disorders
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!