This passage has a melancholic mood. You can tell this due to some specific key words: "dull", "dark", "soundless." They all have a negative connotation. The imagery of a lone rider in a dreary and dull country under the oppressive sky may clue you in that the overall passage has a sad tone to it. Even later in the passage the author states that the scene is melancholic.
Answer:
but much research has been done and more has learned about brain injuries in the last 5 years
Explanation:
because this shows they are telling more players about the injuries and informing them about the dangers of playing
I don’t know it ask me to do this
Answer:
The viability of the TMJ disc cell decreased significantly (P <0.0001) without glucose. With glucose present, the decrease in oxygen levels significantly increased viability (P <0.0001), while a decrease in glucose concentration significantly decreased viability (P <0.0001). With glucose present, decreased oxygen levels significantly reduced ATP production (P <0.0001) and matrix synthesis (P <0.0001). A decrease in glucose concentration significantly decreased collagen synthesis (P <0.0001). The interaction between glucose and oxygen was significant with respect to cell viability (P <0.0001), ATP production (P = 0.00015) and the synthesis of collagen (P = 0.0002) and proteoglycans (P <0.0001).
Although both glucose and oxygen are important, glucose is the limiting nutrient for the survival of the TMJ disc cells. At low oxygen levels, the production of ATP, collagen and proteoglycan is severely inhibited. These results suggest that there may be more pronounced nutrient gradients in the TMJ disc and it may be vulnerable to pathological events that impede the supply of nutrients.