1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
stepladder [879]
2 years ago
13

I need to find the answer to this question and please explain how.

Mathematics
1 answer:
deff fn [24]2 years ago
8 0

Among the given statements, the true statements are:

  • If a number is divisible by 3 and 4, then it is divisible by 12.
  • The number 119 is a composite number.

In the question, we are asked for the true statements among the given options:

1. All even numbers are composite numbers.

Answer - False

Reason - 2 is an even number, which is not a composite number.

2. If a number is divisible by 3 and 4, then it is divisible by 12.

Answer - True

Reason - If any number, n, is divisible by any two numbers, x and y, then it is also divisible by their LCM, and the LCM of 3 and 4 is 12.

3. All prime numbers are odd numbers.

Answer - False

Reason - 2 is a prime number, which is not odd.

4. The number 119 is a composite number.

Answer - True

Reason - The number 119 is a composite number, as it is not a prime number, as it is divisible by 7 and 17 too, other than 1 and itself.

5. 12 is a factor of 6.

Answer - False.

Reason - When 6 is divided by 12, the integral quotient that we get is 0, and the remainder is 6, but for any number x, to be a factor of y, on dividing y by x, the remainder should be 0.

6. If a number is divisible by 6 and 4, then it is also divisible by 4.

Answer - False

Reason - If any number, n, is divisible by any two numbers, x and y, then it is also divisible by their LCM, and the LCM of 6 and 4 is 12.

Thus, a number divisible by 6 and 4 is divisible by 12 but not necessarily by 24. Example 12 is divisible by both 6 and 4 but not divisible by 24.

Thus, among the given statements, the true statements are:

  • If a number is divisible by 3 and 4, then it is divisible by 12.
  • The number 119 is a composite number.

Learn more about divisibility at

brainly.com/question/26789053

#SPJ9

You might be interested in
HELP ASAP WITH THIS QUESTION
alexgriva [62]
Hey there (again)

x = 2y  \\ y = -2  \\ x = 2(-2) \\x= -4 \\ \\ \\ w + xy + 4x^2  = 2\\ w+-4(-2) + 3(-4)^2 = 2 \\ w + 8 + 3(16) = 2 \\ w + 8 + 48 = 2 \\ Subtract56: w + 56 =2 \\ 56 - 56 (Cancel) \\ 2 - 56 = -54 \\ w = -54

Answer: B  the simplification performed in step 2 is invalid or incorrect

Good luck on your assignment and enjoy your day 

~MeIsKaitlyn:)
5 0
3 years ago
Paul owes Paula 35 cents and has a pocket full of 5-cent coins, 10-cent coins, and 25-cent coins that he can use to pay her. Wha
kykrilka [37]
So, what is the case in which he uses the least coins? can he use 1 coin? no, there isn't a 35 cent coin. can he use 2 coins? yes! he can use 25+10 cent coins!

now, the largest number of coins means the coins of the smallest value: so using only 5 cent coins. How many would this be?

we have to divide:

35/5=7

so we would use 7 coins.

And the difference is 5: 7-2 is 5.
6 0
3 years ago
I really need help on this!
Anvisha [2.4K]
103-12=91 so 91 i think
6 0
3 years ago
What is the least positive integer by which 24 should be divided so that the resulting integer is a perfect square?
Daniel [21]

Answer: divide by 6?

Step-by-step explanation:

What is the least positive integer by which 24 should be divided so that the resulting integer is a perfect square?

If we actually guess and check by dividing by 1, then 2, then 3, then etc. we will get the answer. I tried and divided by 6, which is 4, which is a perfect square. Do not trust me completely on this, for I am not quite sure.

7 0
2 years ago
Help ASAP!!!!<br><br> 1. Solve for x. Round to the nearest hundredth if necessary.
bagirrra123 [75]

Answer:

The answer is option B

<h2>34.28</h2>

Step-by-step explanation:

To solve for x we use tan

tan ∅ = opposite / adjacent

From the question

The adjacent is x

The opposite is 19

So we have

tan 29 = 19/ x

x = 19/ tan 29

x = 34.276

<h3>x = 34.28 to the nearest hundredth</h3>

Hope this helps

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • A student mixes chemicals a and b together and records the amount of time it takes for a color change to occur. the student repe
    9·2 answers
  • What value is equivalent to -3 x 32 - 8 ÷ 2 + 6? -18 -7 -16 7
    7·2 answers
  • List the measurements of three different rectangular prisms that each have a surface area of 20 square units.
    8·1 answer
  • 12. At an ice cream shop, there are two bowl choices, a cone or a cylinder. Both have the same height and the diameter of their
    11·1 answer
  • Find the difference of 11.3 and 1.75.
    10·1 answer
  • HElPP<br> what is 232 if it's scaled down by a factor of 1/10
    12·1 answer
  • Dwayne buys ingredients to make a cake. He buys 1 1/2 pounds of flour, 12 ounces of coconut, and 1 1/4 pounds of sugar. What is
    14·1 answer
  • Hi lohith my ff play my iD I'd is opBOYS123123​
    12·1 answer
  • Write a rational expression that is equal to the following rational expression when x does not equal 1 or -5
    14·1 answer
  • I need more help!!!<br><br> plss
    13·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!