In the Elizabethan great chain of being, it was "minerals" that were at the lowest rung of human society, since it was believed that these were the foundations of plant life and nothing more.
<span>These difficulties eventually resulted in the development of a transcontinental railroad. All the inventions and developments in the world are meant to make people's lives easier and comfortable, and this event is not an exception. In order to blur terrotorial boundaries the First Transcontinental Railroad was introduced to the US. It connected the eastern nad western parts of America.</span>
Answer:
New weapons produced during the Industrial Revolution in the late 1800s heightened existing tensions among European nations as countries strove to outpace their enemies technologically. This armaments race accelerated in the decade before 1914 as the Triple Alliance of Germany, Austria-Hungary, and Italy squared off against the Triple Entente of France, Russia, and Britain. Germany’s fears of increases in Russian armaments, and British fears of the German naval buildup, contributed heavily to the outbreak and spread of the First World War in 1914.
Explanation:
The phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
- This is because the word impetus is a noun in which the phrase "desegregation across the country," modifies accordingly.
- A noun phrase modifier is two or more words that illustrate or describe a noun.
Hence, in this case, it can be concluded that the phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
Learn more here: brainly.com/question/18201206
Answer:
As mudanças significantes que duraram após esses levantes foram a abolição da servidão no Império Austríaco e no Reino da Hungria, o fim do absolutismo monárquico na Dinamarca e o fim definitivo da monarquia capetíngia na França. As revoluções foram mais importantes na França, Alemanha, Polônia, Itália e no Império Austríaco, mas não chegou a alcançar a Império Russo, Grã-Bretanha, Espanha, Suécia, Portugal ou o Império Otomano. A partir de 1845, a situação política francesa foi profundamente agravada pela eclosão de uma crise econômica devido a escassez de alimentos. Essa crise acabaria se estendendo por todo o continente e estaria na origem das revoluções liberais que abalaram a Europa Centro-Ocidental, no ano de 1848. Os anos de 1845 e 1846 foram de péssimas colheitas, desencadeando uma crise agrícola em todo o continente. A crise agrícola iniciou-se em Flandres e na Irlanda, com as péssimas colheitas de batatas. Na Europa Ocidental, a má colheita de trigo desencadeou em 1846 uma série de revoltas camponesas. Essa crise desencadeou uma alta vertiginosa do custo de vida, atirou à miséria grandes setores da população rural e reduziu drasticamente a sua capacidade de consumo de produtos manufaturados.
Explanation: