Answer:
the nation of Spain
Explanation:
The nation that was united by the marriage of Isabella and Ferdinand was the nation of Spain. Spain in the map has a light, peachy colour, and it is the first red square of the map, located at the bottom left of the image.
Ferdinand and Isabella were known as the Catholic Kings. Their marriage in 1469 united the kingdoms of Aragon and Castile, giving rise to the nation of Spain. They were also responsible for the reconquest of Granada from the Moors (1492), the discovery of the New World (1492) and the strengthening of the Spanish Church.
mark brainliess plsssssssss!
a)
The main claim of the passage is that, by implementing Prohibition, the United States took a step that was much more extreme and permanent than any of those that had been taken in other industrialized nations in connection with alcohol. The evidence that supports this argument is the fact that such legislation was included in the Constitution and in federal law.
b)
A piece of evidence that would help support the argument in the excerpt would be a list of measures that other countries took in respect to the topic of alcohol consumption. This would allow us to compare different measures between countries more easily.
c)
One way in which the process discussed in the passage compares with earlier reform movements is in the relentlessness and tirelessness of the people who encouraged reform. Both reform movements attempted to achieve great goals, and to influence federal legislation permanently.
I believe it is d because lever and fulcrum i s a certain type of machine used
Answer:
Socialists suggested letting communities control factories and
Explanation:
<em><u>BRAINIEST PLEASE!!!!</u></em>