1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Morgarella [4.7K]
3 years ago
13

to find the perimeter of the rectangle you can see the formula P=21+2W. find the perimeter P of a rectangle whose length L is 10

cm and width W is 7 cm.
Mathematics
1 answer:
Olin [163]3 years ago
6 0

Answer:

rectangle, the distance around the outside of the rectangle is known as perimeter. A rectangle is 2-dimensional; however, perimeter is 1-dimensional and is measured in linear units such as feet or meter etc.

The perimeter of a rectangle is the total length of all the four sides.

Perimeter of rectangle = 2L + 2W.

Example 1: Rectangle has the length 13 cm and width 8 cm. solve for perimeter of rectangle.

Solution:

Given that:

Length (l) = 13 cm

Width (w) = 8 cm

Perimeter of the rectangle = 2(l + w) units

P = 2(13 + 8)

P = 2 (21)

P = 42

Thus, the perimeter of the rectangle is 42 cm.

Example 2: If a rectangle's length is 2x + 1 and its width is 2x – 1. If its area is 15 cm2, what are the rectangle's dimensions and what is its perimeter?

Solution:

We know that the dimensions of the rectangle in terms of x:

 l = 2x + 1

w = 2x – 1

Since the area of a rectangle is given by:

A = l * w

We can substitute the expressions for length and width into the equation for area in order to determine the value of x.

A = l * w

15 = (2x + 1) (2x -1)

15 = 4x2 – 1

16 = 4x2

x = ±2

 

 Note that the value of x must be positive and therefore in our case, the value of x is 2. And now we have:

l = 5 cm

w = 3 cm

Therefore, the dimensions are 5cm and 3cm.

Now, substituting these values in the formula for perimeter, we will get

P = 2l + 2w

P = 2(5)+2(3)

P = 10+6

P = 16 cm

Example 3: Find the area and the perimeter of a rectangle whose length is 24 m and width is 12m?

Solution:

Given that:

length = L = 24m

width = W = 12m

Area of a rectangle:

A = L × W

A = 24 × 12

A = 188 m2

Perimeter of a rectangle:

P = 2L + 2W

P = 2(24) + 2(12)

P = 48 + 24

P = 72 m

Example 4: Find the area and perimeter of a rectangle whose breadth is 4 cm and the height 3 cm.

Solution:

Area = b×h = 4×3 = 12 cm2.

Perimeter = 2(b) + 2(h) = 2(4) + 2(3) = 8 + 6 = 14.

Example 5: Calculate the perimeter of the rectangle whose length is 18cm and breadth 7cm

Solution:

Given that:

L = 18 cm

B = 7 cm

Perimeter of rectangle = 2(length + breadth)

P = 2 (L + B)

P = 2 (18 + 7)

P = 50 cm

Example 6: Find the perimeter of rectangle whose length is 6 inches and width is 4 inches.

Solution:

P = 2(L + B)

P = 2(6 + 4)

P = 20 in

Example 7: A boy walks 5 times around a park. If the size of the park is 100m by 50m, find the distance the boy has walked. If he walks 100m in 5 minutes, how long will it take for him in total?

Solution:

Given that:

Length = L = 100m

Width = W = 50m

Rounds = 5

Time per 100m = 5minutes.

Perimeter of the park:

P = 2 L + 2 W.

P = 2 × 100 + 2 × 50

P = 200 + 100

P = 300 m

Total distance walked = 5 × Perimeter of the park.

= 5 × 300

= 1500 meters

Total time taken = Total distance walked × time taken to walk 1m.

= 1500 × 5/100

= 75minutes or 1hr 15minutes

You might be interested in
Which quadrilateral makes this statement true?<br>Quadrilaterat ABCD≈____​
Vinvika [58]

Answer:

FGHE

Step-by-step explanation:

They have the same angles size

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
In how many ways can Kame listen to four CD’s assuming he listens to each CD once?
fiasKO [112]
At most she can listen to her music in 16 different ways. 
7 0
3 years ago
Help please work with answer
Basile [38]
All you have to do is take the size for every cereal, divide it with its price and you should get your answer as cents. then compare them all and see which one has the lowest price.

* don't forgot to put place holders and add a decimal.
3 0
3 years ago
Each side of a cube is 2 inches long what’s the volume of the cube
Kaylis [27]

Answer:

Step-by-step explanation:

The volume of a cube is s*s*s or s^3 where s = the length of a side (2 in this case).

V = s^3

V = 2^3

V = 2*2*2

V = 8 cu in or 8 in^3

4 0
3 years ago
PLEASE HELPPPPP!!!! (answer in decimal)
kakasveta [241]

Answer:

\approx 0.482659

Step-by-step explanation:

The experimental probability is the chance of an event happening based on data, or rather the experiment results, and not on a theoretical calculation. In essence, a theoretical calculation can be described by the following formula:

\frac{desired}{total}

However, the experimental probability can be described with the following formula:

\frac{number\ of\ desired\ outcomes}{number\ of \ trials}

The number of trials is the sum of the number of outcomes. In this case, the desired outcome is tails. Therefore, the experimental probability can be described using the following formula:

\frac{tails}{total}

One can also rewrite the formula as the following. This is because the total is the sum of the number of the two outcomes:

\frac{tails}{heads+tails}

Substitute,

\frac{167}{167+179}

Simplify,

\frac{167}{346}

Rewrite as a decimal:

\approx 0.482659

4 0
3 years ago
Other questions:
  • Kara is 4 more than twice as old as Julia. The sum of their ages is 13. How old is Julia?
    6·1 answer
  • If p is true and q is false, the p -&gt; q is always, sometimes, never true.
    15·1 answer
  • A grain silo is composed of a cylinder and a hemisphere.
    9·2 answers
  • There are 40 boys in the club. the ratio of girls to boys is 2 to 5. how many girls are in the club
    9·1 answer
  • What’s the correct answer for this?
    8·1 answer
  • What is the surface area of the pyramid
    9·1 answer
  • What is the answer to 7x-7=12x+13
    7·2 answers
  • Assume that the following events are independent: What is the probability that a high school senior will live on campus, given t
    5·1 answer
  • 1) If there are 54 people in a class and the ratio of girls to total people is 2:5, how many
    9·1 answer
  • Ammie collects 24.3 pounds of metal to take to a recycling center. The recycling center pays her for 16.4 pounds of the metal an
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!