1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
MrMuchimi
3 years ago
12

1. Innovar es un concurso argentino para ____. escritores inventores 2. El chileno Raúl Ramírez inventó una máquina para constru

ir ____. sillas muros 3. La argentina Cecilia Bouzat investigó sobre ____. las neuronas el cáncer 4. Ellen Ochoa es ____. flautista y astronauta astronauta e inventora 5. Si estás en Colombia y quieres ver animación, dices que quieres ver ____. dibujitos caricaturas
Spanish
1 answer:
vekshin13 years ago
6 0

Answer:

This is another example of correct use of vocabulary depending on context and knowledge of the topic. Thus, the answers and their explanations, would be as follows:

1. Innovar es un concurso argentino para: inventores (inventors). Innovar is a contest in Argentina for innovators.

2. El chileno Raúl Ramírez inventó una máquina para construir: muros (walls). This guy invented the machine CINVA-RAM, which allowed people from poor households to put on their walls with little cost.

3. La argentina Cecilia Bouzat investigó sobre: Las neuronas (neurons). She was born in 1961 and has been awarded several times for her studies in neurosciences. She was born in Bahía Blanca, Argentina.

4. Ellen Ochoa es: Astronauta e inventora (astronaut and inventor). She is an Hispanic-American woman who became an astronaut and also an engineer. She was born in Los Angeles from Hispanic parents.

5. Si estás en Colombia y quieres ver animación, dices que quieres ver: caricaturas (cartoons). This would be the best option from the two, because although in Colombia, there is a coloquialism that is "dibujitos", they refer to both cartoons and animated films. Since the question is related to animated features, then the best option is cartoons (caricaturas)  

You might be interested in
Los chefs prepararon langosta para nosotros. ¿De verdad ____ prepararon? nos la se las me la 2. La camarera llevó las ensaladas
AVprozaik [17]

Bold answers:

1. Los chefs prepararon langosta para nosotros. ¿De verdad ____ prepararon? nos la, se las, me la  

Answer 1: Los chefs prepararon langosta para nosotros. ¿De verdad nos la prepararon?

Translation 1: The chefs prepared lobster for us. Did they really prepare it for us?

-

2. La camarera llevó las ensaladas a tu mesa. ¿De verdad ___ llevó? se los, me la, te las  

Answer 2: La camarera llevó las ensaladas a tu mesa. ¿De verdad te las llevó?

Translation 2: The waitress brought the salads to your table. Did she really bring them to you?  

-

3. El restaurante le recomienda a usted el pavo. ¿De verdad ____ recomienda? nos lo, te los, se lo  

Answer 3: El restaurante le recomienda a usted el pavo. ¿De verdad se lo recomienda?

Translation 3: The restaurant recommends you the turkey. Do they really recommend it?

-

4. Tú compraste estos zapatos para mí. ¿De verdad tú ____ compraste? me la, me los, te los  

Answer 4: Tú compraste estos zapatos para mí. ¿De verdad tú me los compraste?

Translation 4: You bought these shoes for me. Did you really buy them for me?

-

5. El turista le entregó la propina a la empleada. ¿De verdad ____ entregó? me los, se la, te las  

Answer 5: El turista le entregó la propina a la empleada. ¿De verdad se la entregó?

Translation 5: The tourist handed the tip to the employee. Did he really give it to her?

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

7 0
3 years ago
Elsa: Buenas tardes, Laura. ¿A qué hora es la clase de francés?
kow [346]

Answer:

Elsa: Buenas tardes, Laura. ¿A qué hora es la clase de francés?

–Laura: Es a las diez menos veinticinco.  

 9:35

–Elsa: Gracias, ¿y la clase de química?

–Laura: Empieza a las doce y cuarto.

  12:15

3 0
3 years ago
The verb estar, which one is correct?
Alchen [17]

Answer:

Yo estoy, tú estás, él, ella, usted está, nosotros estamos, ellos, ellas, ustedes están.

Explanation:

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
I neen help!!!!!!!!!! Thank you!!!!!!!
Alexeev081 [22]
1. Me interes AN me gust AN mucho

2 te gustA la biologia?

3 Si, me gustAN las ciencias en general.

4. No me aburr EN las ciencias, la verdad es que la biologia me interes A mucho.

5. a mi ME gusta jugar futbol pero ati no TE gusta.
4 0
3 years ago
What is the persons nationality (in Spanish)
PSYCHO15rus [73]
1:gualtemateco
2:panameños
3:Paraguay
4: cubanos
5:colombianos
6:costa riqueños
7:texanos
Hey im not sure about the 3 and the 7 one but you can search
8 0
1 year ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Spanish Questions I need help.
    5·2 answers
  • Question 1 with 1 blankCLAUDIA ¿Te gusta (1) corbata, Gerardo? Question 2 with 2 blanksGERARDO No, no me gusta (2) . Prefiero (3
    6·1 answer
  • Read the text and question and select the option with the correct answer.
    11·2 answers
  • Select the answer that best completes this sentence:
    7·2 answers
  • VI. write the conjugation of the verbs for each sentence. Determine whether a preterite or imperfect
    15·1 answer
  • What drink do you recommend? in spanish
    5·2 answers
  • 2. Use the correct form of “ir”
    6·2 answers
  • Help me please i will give brainliest!this is spanish btw. I need it to be translated​
    5·2 answers
  • Las características de un concepto que son diferentes se denominan…
    11·1 answer
  • Answer my questions please!!! For the ones who knows and speaks Spanish!!!!<br> Please Answer!!
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!