1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Tanya [424]
3 years ago
11

What does Marlow mean when he says that England "has been one of the dark places of the Earth?

English
1 answer:
emmasim [6.3K]3 years ago
7 0
The correct answer is B.

This idea comes from Heart of Darkness, a novel concerned with the effects of imperialism and oppression. England had the biggest empire in the world; the saying went "The sun never sets on the British Empire."

When Marlow says these words, he is referencing the evil that England's imperialism was responsible for causing in African regions. The British Empire brought many gifts to England but much suffering to conquered lands.
You might be interested in
The lines "He did not know that he was dead, then" (paragraph1) and "And then he died. He did not know he was dead"
svetoff [14.1K]

Answer:

E. reinforce one of the motifs of the passage

Explanation:

The lines "He did not know that he was dead, then" (paragraph1) and "And then he died. He did not know he was dead"

(paragraph 4) serve to do all the following EXCEPT reinforce one of the motifs of the passage.

The lines shows a connection between the two paragraphs, makes useful characterization and shows the speaker's desire for death. However, it does not reinforce one of the motifs of the passage.

When making a narration, a motif repetition can be used to show mood or produce the theme of the narration and this can be done primarily through imagery, or language.

6 0
3 years ago
People shouldn't pay taxes if they disagree with how the government spends the money.
Iteru [2.4K]
No people should pay taxes because if not our economy would be so bad we wouldn’t even have one
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
In "We Both Live in the Same Village," the speaker uses depictions of the natural world to symbolize his feelings for Ranjana an
ANTONII [103]

The poem "We Both Live in the Same Village" is from Rabindranath Tagore’s The Gardener, a collection of love poems.

Answer 1: In the poem, the speaker express his love for Ranjana using symbols from the natural environment of the village they live in. The symbolism emphasize the affection in phrases like: "The yellow bird sings in their tree and makes my heart dance with gladness", "Her pair of pet lambs come to graze near the shade of our garden"... The speaker feels happy because all the little things that link his life with the life of Ranjana.

Answer 2:  The proximity between the speaker and Ranjana is evidenced by phrases like: "We both live in the same village and that is our one piece of joy", "Only one field lies between us", this two phrases make clear that they live close to each other, but also the speaker uses more symbolic references to also emphasizes their proximity: "Bees that have hived in our grove go to seek honey in theirs", "When their linseed is ripe for harvest, the hemp is in bloom in our field" (this means that the harvest time is the same for both of them), "The stars that smile on their cottage send us the same twinkling look" (also means that they are really close).



6 0
3 years ago
.  In “A Sound of Thunder,” Eckels dies because................
zalisa [80]

In “A Sound of Thunder,” Eckels dies because, Travis shoots him for disrupting history.

Answer: Option A.

Explanation:

‘A Sound of Thunder’ is a science fiction novel written by Ray Bradbury which depicts how in future time travel becomes a reality and the effects such advancement can have on human beings.

In the novel, Eckels is a hunter who travels 60 million years back in time to hunt a Theropod Dinosaur. Before he travels back in time, Eckels was strictly told by Travis to follow all the rules and no action should cause any change in the past.

But unfortunately, Eckels killed a buttery from an ancient forest by stepping on it. This further lead to a ripple effect because of which everything in the present was set in motion, and that was the time when Travis shoots Eckels in the office itself.

7 0
3 years ago
PLEASE HELP ME WITH THIS QUESTION PLEASE
cluponka [151]

Answer:

the answer is B

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • ________ are viruses that target bacteria.
    7·1 answer
  • What mark of punctuation is most commonly associated with intersections
    10·1 answer
  • Which of the following is an extended definition of
    10·1 answer
  • What is the importance about the title animal farm? <br> (please put detail in response
    5·2 answers
  • Refer to the outline below.
    8·2 answers
  • (HELP!!) (FRANKENSTEIN BOOK)
    13·1 answer
  • My daily routine—the things I do every day—consists of studying, exercising, and working.
    12·2 answers
  • Please answer as quickly as you can, thank you!! :DD
    8·2 answers
  • 20 PTS AND BRAINLIEST TO THE FIRST ANSWER
    5·1 answer
  • WILL GIVE BRAINLIEST, THANK YOU, EXTRA POINTS, AND STARS!!!
    5·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!