1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
faltersainse [42]
3 years ago
14

1.  What is subsistence farming? What early African group of people used this type of farming?

History
1 answer:
AleksandrR [38]3 years ago
8 0
<span>#1) What is subsistence farming?

Answer: It is the productions of food that is used mainly for the farmer’s family or by the local community. This was used in developing countries around the world. It was only to feed the small community working on it.

#2) What early African group of people used this type of farming?

Answer: I believe it was the Bantu of the Niger-Congo group.

#3) Use your notes to compare the economic, political, and social characteristics of West, East, and South Africa.

Answer: I will list all the differences of the economic, political and social characteristics of West, East, and South Africa.

West: Economy: Depends on trade.
Politics: Was ruled by a king.
Social: King - poor people.

East:
Economy: It depended on trade.
Politics: It was ruled by a king.
Social: King - poor people.

South Africa:
Economy: Depends on trade.
Politics: Was ruled by a king.
Social: King - poor people.<span>

</span>#4) How did gold help create a strong economy in the kingdom of Ghana?

Answer: It helped it immensely mainly because their kingdom relied on trade, and when they found the gold mines it increased their trade activities with African Nations.

#5) What contributed to the success of the kingdom of Mali?

Answer: What contributed to the success of the kingdom of Mali was the many opportunities that came from trade, and exploitation of raw material. Also the trading routed which were also main factors for their power and wealth.

#6) What were the key factors in the kingdom of Songhai’s rise to power?

Answer: The key factors that helped the kingdom of Songhai to rise to power were the Muslim trade routes that were linked to Arabia, North Africa, and West Africa. They also had a great leader named Sunni Ali. He gave songhai the control of trade and focused on trading empire.

#7) How did Bantu migration affect culture in different areas of Africa?

Answer: It affected the culture in different areas of Africa by spreading their skills in farming and domesticating animals.

#8) How did Indian Ocean trade affect societies in East Africa?

Answer: The way that the Indian Ocean trade, which started during the appearance of the first civilizations, affect societies in East Africa was by giving rise to a civilization known as Swahili.

#9) In what way stated in southern Africa differently than those in the north?

Answer: The main difference between Southern Africa and those in the north was that North Africa had the advantage when it came to a rich agricultural region. This made the big difference on their development.

I hope it helps, Regards.<span>
</span></span>
You might be interested in
In 1851, after landing at Alki Point in the Washington Territory, some of the women in Denny Party did this:
cupoosta [38]
Left to seek help from local native Americans
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
What opinion do u think Jefferson had of the rights and privileges of nobelmen
tatiyna
Jefferson wrote ‘all men are created equal’ himself which means he didn’t think noblemen should have an privileges or rights at all.
7 0
2 years ago
Which of these statements does not characterize the living conditions in the internment camps?
attashe74 [19]
Where are the choices?
8 0
3 years ago
Baku is the capital of which country
Anastaziya [24]

Answer:

Azerbaijan

Explanation:

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
What did king Leopoldo hire Stanley to do
damaskus [11]

Answer:

King Leopold II hired Stanley to arrange trade treaties which promoted Britain, France and Germany to join in a scramble for African land.

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Why was Stalin able to retain his position of power in the Communist party? A. He was unopposed. B. He was a persuasive speaker.
    5·2 answers
  • The Ten Commandments are a list of rules for
    7·2 answers
  • Will give Brainliest if correct!!!!!!!!!
    12·2 answers
  • The Magna Carta established the rule of law, which states that
    6·2 answers
  • 11. In what way did the factors listed in the box affect the economic development of the southern colonies? Many in the southern
    9·1 answer
  • This political cartoon is showing the reach of a country during the early 1900's. Why would a country be interested in
    5·2 answers
  • A monarch is a ruler who had absolute control over people without having to confer with others
    9·2 answers
  • Spanish attacks on British forts in the South _____. did not affect the war at all allowed many slaves to escape caused widespre
    5·1 answer
  • What did shays rebellion help americans realize they needed?
    11·1 answer
  • Which features were among the six common bonds of a nation-state? Select four options.
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!