1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
zysi [14]
3 years ago
7

The expected (mean) life of a particular type of light bulb is 1,000 hours with a standard deviation of 50 hours. The life of th

is bulb is normally distributed. What is the probability that a randomly selected bulb would last longer than 1150 hours? 0.9987 0.0013 0.5013 0.5513 0.4987
Mathematics
1 answer:
love history [14]3 years ago
3 0

Answer:

Option B) 0.0013

Step-by-step explanation:

We are given the following information in the question:

Mean, μ = 1000 hours

Standard Deviation, σ = 50 hours

We are given that the distribution of life of bulb is a bell shaped distribution that is a normal distribution.

Formula:

z_{score} = \displaystyle\frac{x-\mu}{\sigma}

P(bulb would last longer than 1150 hours)

P( x > 1150) = P( z > \displaystyle\frac{1150 - 1000}{50}) = P(z > 3)

= 1 - P(z \leq 3)

Calculation the value from standard normal z table, we have,  

P(x > 1150) = 1 - 0.9987 = 0.0013

0.0013 is the probability  that a randomly selected bulb would last longer than 1150 hours.

Thus, the correct answer is

Option B) 0.0013

You might be interested in
Kathleen correctly determines four arithmetic means between −7 and 14. What values does Kathleen determine?
Annette [7]

Answer:

  Kathleen determines the four arithmetic means to be −2.8 , 1.4, 5.6, and 9.8.

Step-by-step explanation:

The overall interval is 14 -(-7) = 21 units in length. The four equally-spaced "means" divide the interval into 5 equal parts, each one of which is ...

  21/5 = 4.2

The four means are ...

  -7 +4.2 = -2.8

  -2.8 +4.2 = 1.4

  1.4 +4.2 = 5.6

  5.6 +4.2 = 9.8

5 0
3 years ago
Erin opened a savings account that earns 3% simple interest. If she deposits $2,750 and doesn't make any additional deposits or
Genrish500 [490]

Answer:

$3,245

Step-by-step explanation:

For a money saved at Simple Interest,

Amount =Simple Interest+Principal

Principal, P=$2750

Rate, r=3%

Time, T=6 Years

Simple \: Interest= \frac{Principal X Rate X Time}{100}

= \frac{2750X 3 X 6}{100}=$495

Therefore, Amount in Erin's Account after 6 years =2750+495

=$3,245

6 0
3 years ago
1. A farmer is painting his silo. A typical can of paint covers 400 squared meters.
Maksim231197 [3]

Answer:

1. 6/10 – 2/5 =

Ans: 2/10, which can be reduced to 1/5.

2. If a tank is 5/8 filled with solution, how much of the tank is empty?

Ans: 3/8 of the tank is empty. Since the whole tank would equal 8/8, or 1, and 5/8 of it is filled, then that

means 3/8 of it remains empty.

3. 1/2 x 3/5 x2/3 =

Ans: 6/30, which can be reduced to 1/5.

4. 5/9 ÷ 4/11 =

Ans: 55/36. You cannot reduce this fraction any further.

5. Convert 27/4 to a decimal.

Ans: 6.75. This answer is arrived at by dividing 4 into 27.

6. Convert 0.45 to a fraction.

Ans: 45/100, which can be reduced to 9/20.

7. 4.27 x 1.6 =

Ans: 6.832

8. 6.5 ÷ 0.8 =

Ans: 8.125

9. 12 + 4.52 + 245.621 =

Ans: 262.141

Step-by-step explanation:

3 0
3 years ago
State the degree x^3y^2+7x^2y^5-3xy^8
KATRIN_1 [288]
The main formula for a polynomial ax^my^n+...
the degree is the sum of the highest degree of the polynomial, it is m+n

<span>the degree of  x^3y^2+7x^2y^5-3xy^8 is 9, because </span><span>3xy^8 is the term where we can find a highest value of power (8)
so the degree is degree of x, it is 1 + degree of y (it is 8)
</span>
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
WILL GIVE BRAINLIEST!
wel
D, E and F will lie on the line
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • out of 45 times at bat, Raul got 19 hits find Ralph's batting average rounded to the nearest thousandth
    5·1 answer
  • Julia used 1 foit square stone tiles to make a patio. She laid the tiles in a square, 7 tiles wide by 7 tiles long. what isthe a
    14·1 answer
  • Help, Please!
    13·1 answer
  • Holly drove 100 miles in 4 hours, and Yemi drove 100 miles in 5 hours. How can you compare the speeds of Holly and Yemi? Explain
    5·1 answer
  • For a snack, sameer ate a plum with 32 calories and several strawberries with 4 calories each. if the total number of calories i
    7·2 answers
  • What is the equation of the line best fit for the following data? Round the slope and y-intercept of the line to three decimal p
    14·2 answers
  • An artist makes 50 note cards. She puts the note cards in packages to sell. She puts 5 note cards in each package. She sells all
    5·1 answer
  • How much is it because I’m not too sure about it
    12·1 answer
  • It took 5 builders 3 and a half hours to build a wall
    12·2 answers
  • A television normally costs $1,420. Due to a store sale, the television is now $1,022.40. What was the percentage taken off the
    11·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!