1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
rodikova [14]
3 years ago
9

In the 16th century, Martin de Azpilcueta theorized that the inflation in Europe at the time was caused by_____.

History
1 answer:
Pachacha [2.7K]3 years ago
4 0

In the 16th century, Martin de Azpilcueta theorized that the inflation in Europe at the time was caused by  Speculation on the Dutch tulip market.

If your wondering <em>who Martin de azpilcueta is then read the below.</em>

     Martín de Azpilcueta, or Doctor Navarrus, was an important Spanish canonist and theologian in his time, and an early economist, the first to develop monetarist theory


You might be interested in
Plz help What is the primary goal of a political party once it holds some power in government?
Mkey [24]

Answer:

The main goal of a political party is to try to control the government by getting its candidates elected. or C

Explanation:

please trust me

5 0
2 years ago
Why do historians need to be worried about reports with a bias in them
Daniel [21]
Historians need to be worried about reports with bias in them because their reports do not accurately reflect history. Historians need to take Manny reports <span>into consideration when studying history.</span>
6 0
3 years ago
Need help fast plz
Elena-2011 [213]

Answer:The man on the left is uncle sam, he is standing on the right western hemisphere, america. The hat is located in south america. because of the monroe doctrine.

Explanation:The policy depicted is monroe doctrine They are on the other side to symbolize that they are separated

3 0
3 years ago
What were some reasons why people approved of the constitution?
alexandr402 [8]

Answer:

<em>1</em><em>. </em><em>A </em><em>person </em><em>who </em><em>favored </em><em>the </em><em>constitution</em><em> </em><em>because</em><em> </em><em>its </em><em>provided</em><em> </em><em>for </em><em>a </em><em>strong</em><em> </em><em>national</em><em> </em><em>government</em><em>.</em><em> </em><em>They </em><em>believed </em><em>a </em><em>strong</em><em> </em><em>central</em><em> </em><em>authority</em><em> </em><em>was </em><em>necessary</em><em> to</em><em> </em><em>defend</em><em> </em><em>the </em><em>nation</em><em> </em><em>and </em><em>keep </em><em>it </em><em>united.</em><em> </em>

<em>2</em><em>.</em><em> </em><em>Those </em><em>citizen </em><em>who </em><em>favored </em><em>the </em><em>Constitution</em><em> </em><em>come </em><em>to </em><em>be </em><em>called</em><em> </em><em>Federalist</em><em>.</em><em> </em><em>Federalist</em><em> </em><em>wanted </em><em>a </em><em>strong</em><em> </em><em>federal</em><em> </em><em>government</em><em>.</em>

<em>3</em><em>.</em><em> </em><em>They </em><em>feared </em><em>the </em><em>new </em><em>national</em><em> </em><em>government</em><em> </em><em>would</em><em> </em><em>be </em><em>too </em><em>powerful</em><em> </em><em>and </em><em>thus </em><em>threaten </em><em>individual</em><em> </em><em>liberties</em><em>.</em><em> </em>

<em>4</em><em>.</em><em> </em><em>People</em><em> </em><em>who </em><em>oppose</em><em>d</em><em> </em><em>to </em><em>the </em><em>ratification</em><em> </em><em>of </em><em>the </em><em>Constitution</em><em> </em><em>we</em><em>r</em><em>e </em><em>called</em><em> </em><em>the </em><em>Anti-Fed</em><em>e</em><em>ralist.</em>

4 0
2 years ago
1.  What is subsistence farming? What early African group of people used this type of farming?
AleksandrR [38]
<span>#1) What is subsistence farming?

Answer: It is the productions of food that is used mainly for the farmer’s family or by the local community. This was used in developing countries around the world. It was only to feed the small community working on it.

#2) What early African group of people used this type of farming?

Answer: I believe it was the Bantu of the Niger-Congo group.

#3) Use your notes to compare the economic, political, and social characteristics of West, East, and South Africa.

Answer: I will list all the differences of the economic, political and social characteristics of West, East, and South Africa.

West: Economy: Depends on trade.
Politics: Was ruled by a king.
Social: King - poor people.

East:
Economy: It depended on trade.
Politics: It was ruled by a king.
Social: King - poor people.

South Africa:
Economy: Depends on trade.
Politics: Was ruled by a king.
Social: King - poor people.<span>

</span>#4) How did gold help create a strong economy in the kingdom of Ghana?

Answer: It helped it immensely mainly because their kingdom relied on trade, and when they found the gold mines it increased their trade activities with African Nations.

#5) What contributed to the success of the kingdom of Mali?

Answer: What contributed to the success of the kingdom of Mali was the many opportunities that came from trade, and exploitation of raw material. Also the trading routed which were also main factors for their power and wealth.

#6) What were the key factors in the kingdom of Songhai’s rise to power?

Answer: The key factors that helped the kingdom of Songhai to rise to power were the Muslim trade routes that were linked to Arabia, North Africa, and West Africa. They also had a great leader named Sunni Ali. He gave songhai the control of trade and focused on trading empire.

#7) How did Bantu migration affect culture in different areas of Africa?

Answer: It affected the culture in different areas of Africa by spreading their skills in farming and domesticating animals.

#8) How did Indian Ocean trade affect societies in East Africa?

Answer: The way that the Indian Ocean trade, which started during the appearance of the first civilizations, affect societies in East Africa was by giving rise to a civilization known as Swahili.

#9) In what way stated in southern Africa differently than those in the north?

Answer: The main difference between Southern Africa and those in the north was that North Africa had the advantage when it came to a rich agricultural region. This made the big difference on their development.

I hope it helps, Regards.<span>
</span></span>
8 0
3 years ago
Other questions:
  • How did the French and Indian war influence British policies in the American colonies
    7·1 answer
  • The Soviet Union believed that open markets represented a threat to their political and strategic interests; thus, it establishe
    8·1 answer
  • The renaissance in western europe was a period noted for
    13·1 answer
  • Please help ASAP. Summarize one battle fought by Alexander the Great. Explain his lasting Impact.
    9·1 answer
  • The __________ originates in the Himalayas, and its valley is Pakistan’s most densely populated region.
    10·2 answers
  • Both the all Mac and the Mayans car cliffs into stone objects what does this suggest about both civilizations
    11·1 answer
  • Why was the estates general meeting held?
    10·1 answer
  • There is my last one
    15·1 answer
  • 4 What was the underlying cause for the wars
    7·1 answer
  • tired icecream stick on the thumb and index finger of his right hand and tried to hold a pen but could not write can you tell wh
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!