Question A
Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after
Question B
Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden
Question C
The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.
Question D
The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".
Answer:
You can use the mass-luminosity relation to find the star's lifetime in terms of just its initial mass. The lifetime = mass/luminosity × 1010 years is simply = (star's mass)/[(star's mass)p] × 1010 years = 1/(star's mass)p-1 × 1010 years. Remember that the star's mass is in solar masses.
Explanation:
:)
Answer:
Thus the conditions favourable for the formation of dew are (I) a good radiating surface, (2) a still atmosphere, (3) a clear sky, (4) thermal insulation of the radiating surface, (5) warm moist ground or some other provision to produce a supply of moisture in the surface layers of air.
Explanation: (:
Answer:
Heliophobia refers to intense, sometimes irrational fear of the sun. Some people with this condition are also afraid of bright, indoor light. The word heliophobia has its root in the Greek word helios, which means sun.
plz do brainlist
hope this helped
Answer:
Correct answer is direct democracy.
Explanation:
Athenians created many institutions, among which the most important one was Assembly (Ecclesia). It brought all important decisions in the country. All males who were citizens of Athens above the age 18 had the right to vote and to participate in the decision making process.