1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
amm1812
3 years ago
10

HELP MAX POINTS ( Read the boarded window by, Ambrose Bierce.) Create an alternative ending for the story you read in the lesson

. Summarize any necessary changes you made in the action of the story for your surprise ending to make sense. Fully develop your alternative ending in two or three paragraphs. Demonstrate what you've learned in this lesson by labeling at least three techniques you used
English
1 answer:
charle [14.2K]3 years ago
8 0

#1)  Which story did you read?


Answer: Out of all the stories presented to read I chose “The Boarded Window” by Ambrose Bierce.


#2) Describe the physical setting of the story.


Answer: Well in this story we are provided with a background by the narrator, who is a boy whose name we never know, He goes on to provide details about the region and details about Murlock's life and his cabin. Also it seems that this boy grew up near Murlock's cabin and also he knows the secret of the boarded window.


#3) Which words or descriptions contribute to the emotional setting or mood?


Answer: I believe that the words and descriptions that contribute to the emotional setting or mood are the ones that are presented when Murlock's wife finally shuts her eyes and we witness in the story how Murlock tries to cope with her supposed death. Also when he falls asleep with the body of his wife on top of the table only to wake up to an unexpected development.


#4) What is the mood that results from the author’s use of description?


Answer: I believe that the mood that results from the author’s use of description is that of contempt. This was because of the way that he decided to live after what had happened to her wife and the fact that he had played a role in her death.


#5) What is the theme?


Answer: There are two themes in this story. One is Death and the second them at the very end is that of the Supernatural.


#6) How do the final lines of the story influence the meaning or theme of the story?


Answer: The way that the final lines of the story influence the meaning of the story is by making us realize that his wife was never really dead. It leaves the reader in horror to realize the fact that she had fallen prey to a panther. She probably in fact fought for her life against the panther before she was carried away through the window.


7) What techniques does the author use to create suspense throughout the story?


Answer: I believe that the techniques that the author uses to create suspense throughout the story were the complication of Murlock’s problems and the unpredictable ending when we realize that the wife was never dead.


#8) Do you think the techniques you identified in question four were effective?


Answer: I believe that the techniques of complicating matters and being unpredictable were very effective.


#9) Did they create suspense for you?


Answer: They did, especially when it starts to look bad for Murlock when his wife fall ill.


#10) In your opinion, what technique could be used more effectively?


Answer: I think that if there had been more about why the narrator in the story had such detailed knowledge about what happen to Murlock, then the story would have had a greater impact. For example what if the young boy was Murlock’s relative all along.


#11) What techniques does the author use to create a surprise ending?


Answer: I believe that the technique that the author used to create a surprise ending was tension or micro-tension. He absorbed the readers in the moment-by-moment tension that kept me in suspense over what would happen in the next minute.


#12) What was your experience in reading this story?


Answer: My experience in reading this story was really immersive. Once I started reading my own imagination would star assuming what was going to happen next in the story. For example when his wife fell unconscious there was a part of me that actually thought that he was being to hasty to conclude that she was dead. But the end was totally unexpected.


#13) Did it evoke fear or physically have an effect on you?


Answer: It did not evoke fear in me but, it did make me feel the suspense and I could only try to imagine how I would have felt in a situation like that.


I hope it helps, Regards.



You might be interested in
Identify two examples of characterization of Giles Corey, include if it is direct or indirect characterization?
34kurt

Answer:

Giles Core is characterized as

1. A foolish man- Indirect Characterization

2. A courageous man- Direct Characterization.

Explanation:

The Crucible tells the story of a man named Giles Corey who voluntarily offered a piece of information that would cause people to suspect his wife as a witch. He mentioned that when his wife read a book, he found it hard to pray but hen she stopped reading the book, he could  then pray. This made people suspect his wife to be a witch. Through his actions, the author indirectly characerized him as a foolish man.

He tried to correct that impression when instead of giving the name of a man suspected to be wizard, he rather chose to die. The author through this description directly characterized him as a hero.

3 0
3 years ago
PLEASE HELP! 30 POINTS!!!!
vekshin1

Answer:

i pretty sure its D. Gracious

although i'm not entirely sure so sorry if you get it wrong

Explanation:

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which sentence has an inappropriate shift in number?
FrozenT [24]

Answer:

Sentence two, "If my friend calls, tell them I'm at my violin lesson."

Explanation:

"Friend" is singular. "Them" is third-person plural.

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which of the following statements is false?
Natasha2012 [34]
The answer should be c because the Gods were taken seriously by all Greeks regardless of age. For the answer a consider Hercules, son of Zeus and a human. For b there are many stories that talk about fallen heroes. And for d there were multiple gods, just consider the 9 planet's are named after just some of them.
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Please complete the dialogue​
Serggg [28]

Answer:

Yourself: Mom, Dad I want to introduce to my friend!!

Parents: Oh wow we will love to see him.

Me: Here meet my friend Tushar.

Tushar: Hello uncle and aunty.

Parents:Hello Tushar

Parents: Is this the boy who got gold medal in race?

Me: Yes mom.

7 0
2 years ago
Other questions:
  • An allegory has a double _______.
    7·2 answers
  • Which sentence is an example of faulty coordination? A.The movie was incredibly long, but we enjoyed it very much. B.The movie w
    15·1 answer
  • which of the following in the best paraphrase of the highlighted words in this reading passage the disinherited of life
    6·1 answer
  • In Act II, scene v of Romeo and Juliet, the nurse returns to Juliet with news from Romeo. Which emotion motivated the nurse to g
    13·2 answers
  • Select the answer that best completes each important detail.
    13·2 answers
  • Season
    13·1 answer
  • Mr.Blakely knew Seth made a bad decision he told him so. This sentence is an example of a
    15·1 answer
  • In
    5·1 answer
  • Can anyone tell me why it says my level is highschool and im in 7th grade???
    9·1 answer
  • Write a letter to your friend describing your travel plans for your upcoming holiday or visit​
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!