Answer:
I'm not sure if this answer is right but it may be
Answer A
Explanation:
Answer:
B: Both empires sought to project power as a mean of expanding their territories.
Explanation:
We can eliminate A as the passage mentions nothing about rebellion.
B is correct, by elimination of other options and I got it right on edge.
We can eliminate C as it does not mention a comparison between the two nations, thus we can not decide who had more political power.
D is wrong because the passage mentions the Songhay extracting wealth, but option D places wealth extraction on the Mughals.
Hope this helps.
Answer:
The Palace of Versailles is indeed splendid and impressive. It shows the power and the refined taste of his first master, king Louis XIV. By moving to Versailles, the Sun King, as he was known, was following a policy aimed at taking more control from the French nobility in government issues; the court was there and this helped the monarch control policy-making; it also meant taking distance from the populace of Paris.
Explanation:
The Treaty of 1818 set the boundary between the United States and British North America along the 49th parallel of north latitude from Minnesota to the "Stony Mountains" (now known as the Rocky Mountains).
Signed: 15 June 1846
Type: bilateral treaty
Location: Washington, D.C., United States
Answer:Romans constructed aqueducts all over their territory.
Explanation:, both during the Republic and during the Empire. They used them to bring fresh water to their cities, which was then used in public baths, latrines, fountains and private houses