A newspaper reports facts objectively while a memoir includes the perspective of the person writing.
<h3>What are the similarities between a memoir and a newspaper?</h3>
- Both texts can be used to report information about an important event.
- Both texts are considered credible.
<h3>What are the differences of these texts?</h3>
- A newspaper reports events objectively without providing opinions or personal perspectives from the author.
- A memoir is a biographical text, which means the author lived the event described and can include his/her personal views.
Learn more about newspaper in: brainly.com/question/19434214
#SPJ1
Hello. This question is incomplete. The full question is:
"How does a comparison of Maui and his brothers create a comical tone in the passage
?
One of the most common stories of Maui found throughout Polynesia is related to how he pulled up islands from the ocean floor. There are several versions of this fable applied to different islands depending on their natural make-up. For instance in Hawai’i Maui pulled up the islands by tricking his brothers into paddling their canoe with all their might to haul up each island which he had hooked using a great and magical fish hook called Manaiakalani, telling them it was a massive fish. He repeats this trick for each island.
"
Answer:
The passage shows us a comic tone showing how Maiu was smart in deceiving his brothers.
Explanation:
The excerpt manages to add a comical tone to the narrative because we can see how Maiu tricked his brothers so that they could do the heavy lifting of the activity that Maiu himself wanted to do. This "deception" shows a small joke between brothers that makes reading funny and allows the reader to perceive a comical tone, making the narrative more fun.
1. In my opinion, the best answer is <span>B. "...the umbrella is too fine, too delicate and lovely an article for water to be allowed to ruin it." It really undermines the definition and use for an umbrella, inverting its function: it actually wasn't meant to protect us from rain, but to be fine, delicate, lovely, and protected from rain itself.
2. I think the correct answer is </span><span>C. The phrase "bound Hand and Foot" emphasizes the seriousness of the danger. This phrase is the most relevant choice, as well as its explanation. It is not so important that some of the villagers cooperated, or that there was no technology. As for the last option, it isn't true, as the accused were treated the same way as the accusers.</span>
Answer:
1234 Main Street
Los Angeles, California
March 16th, 2021
Dear sir or madam,
I am writing to inform you about the programmes that I have to choose for national television, and their schedule.
The first programme that I choose is called Environment heroes. It is a programme for kids between the ages of 6 to 13 years old. It aims to educate them on environmental issues and what they can do to take care of our planet. The ideal programme's airing would be at 16:00 on weekdays since the kids are not in school and it is usually a time that they spend doing leisure activities.
The next programme that I consider to be suitable for national television is Time to talk. It is a debate programme with different topics every week. Specialists in different areas and with contrasting points of view are invited to the studio to discuss controversial issues that affect us. They would inform the audience about problems, such as inequality for females regarding salaries, discrimination, economic crisis, changes in education, amongst other topics. As it is a programme that talks about controversial themes that might not be suitable for children, it should be aired at 11:00 pm on weekdays.
I hope that the programmes could be aired and on those timetables. They would have a considerable impact on our audience and our society.
Yours faithfully.
Mark Jhonson.
Explanation:
When we write a formal letter, we should use a formal style, with no contractions or too friendly words. In the first paragraph, we introduce the topic. Then we proceed to talk in detail about it in the next paragraphs. In the last section of the letter, we write a closing paragraph where we cordially thank or ask the reader for something. Finally, we use a closing phrase, in this case, yours faithfully, and our signature.