1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
vova2212 [387]
3 years ago
15

Log2(3x-1) = log2 (x+8)

Mathematics
2 answers:
lisov135 [29]3 years ago
6 0

Answer:

If you need answers for the whole assignment

Step-by-step explanation:

1. Consider 8^x-4 = 8^10

Because the (blank a) are equal , the (blank b) must also be equal.

Answer: Bases, Exponents

The solution to the equation is 14

2.What equation is equivalent to 9^(x-3)=729?

Answer 3^x - 3 = 3^6

Solve: 9x - 3 = 729

Answer: x = 6

3. To solve 5(2^x+4)=15, first divide each side by

Answer: 5

Solve 5(2^x+4) = 15. Round to the nearest thousandth.

Answer: -2.415

4. Which of the following is the solution of 5e^2x- 4 = 11?

Answer: x=In3/2

5. Select all of the potential solution(s) of the equation 2log5x = log54.

Answer: 2,-2

What is the solution to 2log5x = log54?

Answer: 2

6. Which equation is equivalent to log5x3 - logx2 = 2?

Answer: 10^log5^3/x^2=10^2

Solve: log5x3 - logx2 = 2

Answer: 20

7. What is the solution to ln (x2 - 16) = 0?

Answer: x=+-(17)

8. Solve: ln 2x + ln 2 = 0

Answer: ¼

Solve: e^ 2x+5 = 4

Answer: x=(In4) - 5/2

9. Consider the equation log(3x - 1) = log2(8). Explain why 3x - 1 is not equal to Describe the steps you would take to solve the equation, and state what 3x - 1 is equal to.

Answer: The bases are not the same, so you cannot set 3x - 1 equal to 8.You can evaluate the logarithm on the right side of the equation to get .You can use the definition of a logarithm to write 3x - 1 = 1000.

10. An initial investment of $100 is now valued at $150. The annual interest rate is 5%, compounded continuously. The equation 100e^0.05t = 150 represents the situation, where t is the number of years the money has been invested. About how long has the money been invested? Use your calculator and round to the nearest whole number.

Answer: 8

Keith_Richards [23]3 years ago
4 0

Answer:

X= 9/2  

Alternative form

x=4 1/2, x=4.5

Step-by-step explanation:

*= Multiply

1. log (little 10 under) (2)*(3x-1)= log (little 10 under) (2)*(x+8)

2. then divide both side by log (little 10 under (2))

3. 3x-1=x+8

4. move variable to the left side and change its sign

5. 3x-x-1=8

6. then move constant to the right side and change its sign

7. 3x-x=8+1

8. collect like terms

9. 2x=8+1

10. add 8+1

11. 2x=9

12. then divide both sides by 2

13. 2/2 9/2

14. 2/2 cancels out so x=9/2 is the answer

You might be interested in
The Fibonacci sequence is defined by $F_1 = F_2 = 1$ and $F_{n + 2} = F_{n + 1} + F_n$. Find the remainder when $F_{1999}$ is di
zavuch27 [327]

Answer:

The remainder is 1

Step-by-step explanation:

Given the Fibonacci sequence

F_1 = F_2 = 1, and

F_(n + 2) = F_(n + 1) + F_n

We want to find the remainder when F_(1999) is divided by 5.

Let us write the first 20 numbers of the sequence in (mod 5). They are

F_1 = 1,

F_2 = 1,

F_3 = 2,

F_4 = 3,

F_5 = 5 = 0 (mod 5),

F_6 = 3,

F_7 = 3,

F_8 = 1

F_(9) = 4

F_(10) = 0

F_(11) = 4

F_(12) = 4

F_(13) = 3

F_(14) = 2

F_(15) = 0

F_(16) = 2

F_(17) = 2

F_(18) = 4

F_(19) = 1

F_(20) = 0

We have: 1, 1, 2, 3, 0, 3, 3, 1, 4, 0, 4, 4, 3, 2, 0, 2, 2, 4, 1, 0

Now, 1999 = 19(mod 20)

The 19th number in the sequence is 1.

So, the remainder is 1.

6 0
3 years ago
PLS HELP ASAP!!! I WILL GIVE BRAINLIEST!!
denis-greek [22]

Answer:

The fish is closer to the surface of the water because |+4| = 4 and |−3| = 3, and 3 < 4.

Step-by-step explanation:

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Find the solutions of the quadratic equation -9c² +2 +3 = 0.
Tresset [83]

Given that,

An equation : -9c² +2c +3 = 0

To find,

Find the value of x.

Solution,

We have, -9c² +2c +3 = 0

We can solve it using the formula as follows :

x=\dfrac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

Here, a = -9, b = 2 and c =3

Put the values,

c=\dfrac{-2\pm \sqrt{(2)^2-4(-9)(3)}}{2(-9)}\\\\c=\dfrac{-2+\sqrt{(2)^{2}-4(-9)(3)}}{2(-9)}, \dfrac{-2-\sqrt{(2)^{2}-4(-9)(3)}}{2(-9)}\\\\c=-0.47, 0.69

So, the solution are -0.47 and 0.69.

8 0
3 years ago
Have yall ever seen an alien?
Kobotan [32]

Answer:

No

Step-by-step explanation:

They are not real un my opinion

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
The length of one side of a square field is represented by the expression 3-7x.
Juliette [100K]

They give us the length of side of the square which is 3-7x.

To get an expression for the perimeter that is expressed as a product we have to multiply the expression 3-7x by four since every square has four sides. This will give us an expression of 4(3-7x). We than can use the distributive property to multiply everything inside the parenthesis by 4. This will give us an expression of 12-28x.

7 0
3 years ago
Other questions:
  • What is the square root of 244?
    9·1 answer
  • Determina si 2018 es un termino de la siguiente progresion aritmetica 17,46,75,104,133,....
    14·1 answer
  • A computer and printer cost a total of $1284. The cost of the computer is three times the cost of the printer. Find the cost of
    6·1 answer
  • What are the Cartesian coordinates of a point with polar coordinates (17, 60 degrees)?
    13·1 answer
  • 1634 divided by 12 round it to the nearst tenth
    13·2 answers
  • Is the number a multiple of8?Write yes or no.
    8·2 answers
  • HELP<br> 1) Determine the sum of row 19 in Pascal's triangle
    5·2 answers
  • PLS HELP ME WITH THISSSSSSSSSSS
    8·1 answer
  • After taxes, Darius made $18,518.50 for winning the national fortnite competition. If taxes were 50% how much did Darius win
    9·1 answer
  • Whats the square root of 9/49. Please help il mark you as brainlist
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!