1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
posledela
4 years ago
6

Head coverings were probably the first forms of apparel put on by early humans, probably for protection from rain and sun. Hats

for men have been considered proper fashion for centuries, but the popularity of hats, aside from baseball caps, declined in the second half of the 20th century. Now, in the early 21st century, the fashionable men's hat is seeing a resurgence in popularity. Led by styles such as the fedora and the panama, men are again choosing to add a "lid" to a stylish outfit when dressing up is required. Men are again finding that the hat is an accessory capable of expressing individuality and taste.
English
1 answer:
alex41 [277]4 years ago
5 0

Question:

Head coverings were probably the first forms of apparel put on by early humans, probably for protection from rain and sun. Hats for men have been considered proper fashion for centuries, but the popularity of hats, aside from baseball caps, declined in the second half of the 20th century. Now, in the early 21st century, the fashionable men's hat is seeing a resurgence in popularity. Led by styles such as the fedora and the panama, men are again choosing to add a "lid" to a stylish outfit when dressing up is required. Men are again finding that the hat is an accessory capable of expressing individuality and taste.

What is the best summary of this passage?

A. After a decline, hats are seeing a resurgence in popularity as part of a fashionable outfit.

B. After being popular for centuries, hats declined in popularity in the last half of the 20th Century.

C. Early humans first used hats to protect themselves from rain and sun, and hat popularity is growing.

D. Hat styles such as the fedora, the panama, and the baseball cap are popular.

Answer:

The best summary for the passage is option A) After a decline, hats are seeing a resurgence in popularity as part of a fashionable outfit.

Explanation:

The reason for that choice is because it hits on the two central points of the paragraph which are:

  1. Initially, head covering were essential due to their functionlity which is protecting the head from sun and rain. But then there was a decline in this practice in the second half of the 20th century
  2. Now the practice is becoming fashionable again

All the other options focus on one side of the story.

Cheers

You might be interested in
Does the future of robots get you excited, or fill you with dread?
krek1111 [17]

Answer:

It Fills me with Dread

Explanation:

Elon Musk the man who made tesla and is a brilliant Human Being said " AI more dangerous than nuclear warheads and said there needs to be a regulatory body overseeing the development of super intelligence, speaking at the South by Southwest tech conference in Austin, Texas on Sunday." He discovered Ai first By the way He started to create it and stop and told every one to stop doing and they kept on." He said that AI will be the end of us"

4 0
4 years ago
Why it is important that your goals should be time bond​
qaws [65]

Answer:

Time bound -Deadlines create an all important sense of urgency and necessary focus, while helping to set priorities actions.

Explanation:

without deadlines there maybe reduced motivation and resolve required to execute tasks

7 0
3 years ago
How does paragraph 7 contribute to the development of ideas in the article?
Sav [38]

What’s paragraph 7? And is it multiple choice? ( if yeah what are the choices )

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Does the following describe a critic or a reviewer?
Gemiola [76]

Answer:

The correct answer is a Reviewer.

Explanation:

The beginning of the description states that this particular person reports and offers an opinion, but later it says that he or she doesn't handle any special knowledge of the topic treated, therefore, it's a reviewer. Critics do absolutely need to have deep knowledge and wide information about the topic.

7 0
3 years ago
this is year 2050 and you have been asked to write about the coronavirus pandemic for a meseum.What story would it be​
olganol [36]
I’d write about how it started, how it impacted and changed the society
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Write a letter to the administrator of your school suggesting three ways in which the school can improve on the general activiti
    10·1 answer
  • Which sentence uses passive voice?
    6·1 answer
  • Shakespeare's favorite meter (which includes five "feet") is the _____.
    9·2 answers
  • How does Juliet show her love for Romeo
    11·1 answer
  • _____ are used to modify nouns or pronouns; while _____ provide details on verbs, adjectives, or adverbs
    7·1 answer
  • A tsunami is a tidal wave produced by an earthquake on the ocean floor. The waves are very long and low in open water, but when
    5·1 answer
  • Felix and Fanny mendelssohn made their concert debuts
    14·1 answer
  • 2
    6·2 answers
  • Programs such as unemployment Insurance ensure that people experiencing economic hardship have level of income how does this hel
    7·1 answer
  • Which statement is directed at readers who disagree with the author’s ideas about nature?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!