1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Maurinko [17]
3 years ago
14

The Bedouin people may have developed strong clan relationships because:

History
1 answer:
scoundrel [369]3 years ago
4 0

Answer: - the harsh desert climate

               - required cooperation

               - the Qur'an tells families to honor family above all else

Explanation:

- The harsh desert climate meant that they did not have an abundance of resources. They could not farm the land or dedicate themselves to agriculture, as such they would focus around trade and livestock, requiring cooperation between different clan members.

- Due to the harsh conditions of their environment, they developed a nomadic lifestyle, in stark contrast with urbanized arabs. Their non-sedentary way of life, required further cooperation between members, in order to better organize the constant movement of their settlements.

-The majority of the Beduin people are fervent followers of Islam, which puts a strong emphasis on mantaining and upholding family honor and family relationships. The Qu'ran explicitily dictates "Do not sever your relationship with a member of your family, even if he severs his relationship with you".

All these factors may have combined to explain the strong attachment between clan members in the Bedouin people.

Hope this helps!

You might be interested in
Describe two things that your social class (from question #1) received from TWO other social classes.
Nady [450]
Class is cRazy we all
Space out and all
3 0
3 years ago
What does the author describe in the passage?
OverLord2011 [107]

Answer:

C. Cliff Palace, the largest of the cliff dwellings built by the Ancestral Pueblo people.

Explanation:

W. M. Akers' "Cliff Dwellers" talks about the Mesa Verde cliff dwellings of the Native Americans. These structures, dwelling spaces carved into the sides of a mountain provide a great archaeological site, providing an insight into the life of the Ancestral Pueblo people.

The whole passage deals with the Cliff Palace and how it was the center of that civilization. This largest cliff dwelling place, built by the Ancestral Pueblo people, focuses on why they had to construct such dwellings, only accessible by rope climbing. The passage describes the probable reasons for such dwellings and how it must have been abandoned.

Thus, the correct answer is option C.

5 0
3 years ago
Match the following:
Kay [80]

Advert: <u>To avoid a dangerous or harmful situation</u>. <em>Advert means to avoid, prevent, or stop a potential bad situation. </em>

Cauldron: <u>A time of relentless stress or tension</u>. <em>Cauldron refers to a time with heavy stress and a lot going on, sometimes even repressing emotions</em>.

Deteriorate: <u>To lose value or quality of something</u>. <em>Deteriorate means conditions usually worsen over time, and loses value or even quality</em>.

Fiasco: <u>A total and complete disaster or failure</u>. <em>Fiasco means a total mess, everything is out of hand and uncontrollable</em>.

Psychedelic: <u>A term related to the use of drugs</u>. <em>Psychedelic drugs are usually referring to drugs that cause hallucinations</em>.

Quarantine: <u>To isolate a person or nation from the rest of the world</u>. <em>Being quarantined is another word to isolate, or being isolated, sometimes from a certain person, place, or thing.</em>

7 0
3 years ago
How are the gods described in this passage? What is the Gods’ attitude toward mortals?
andre [41]
Where is passage?? please show me passage
6 0
4 years ago
Read 2 more answers
Why does Walter Lord wait so long to include the quotation, We hit an iceberg-there it is! In his account?
prohojiy [21]

Answer:

He wasn't sure what really happened.

Explanation:

Walter Lord was among those involved in the wreck of a large ship known as Titanic.

It was made known that, the six lookouts, that was the people monitoring the movement and watching the route the ship was following, did not known that the side of the ship had hit the iceberg because they saw that the front of the ship was okay.

This did not make them to raise the alarm until the ship was beginning to sink.

That was why also, Walter Lord was reluctant or delay to add the quotation to his account.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • How did economic conditions in the north contribute to the decline of slavery
    10·1 answer
  • American colonists sent salted cod to the Caribbean in exchange for molasses and sugar from which they made rum. What was the ru
    14·1 answer
  • Why were the kingdoms of Southeast Asia able to become wealthy and powerful?
    7·1 answer
  • During the Korean war, which of these individuals wished to avoid a
    12·1 answer
  • Question 4 (1 point)
    8·1 answer
  • Disputes between Roman and non-Roman citizens were settled by______ .
    6·1 answer
  • What was the impactof the communication on the world during the spanish amaerican war?
    7·1 answer
  • Who attended the Berlin Conference? Who was not invited to attend the Berlin Conference? Why were they not invited?
    10·1 answer
  • Match each outcome with a weakness of the Articles of Confederation.
    13·1 answer
  • Which statement about the spread of communism is true?
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!