1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
user100 [1]
3 years ago
15

Why do you think Poe named his main character "Prospero"? From short story The Masque of the Red Death

English
1 answer:
Afina-wow [57]3 years ago
7 0
Prince Prospero is portrayed as a wealthy, arrogant, selfish man who believes he can overcome and outlast the deadly plague by locking himself inside of his well-provisioned, magnificent abbey. Prince Prospero symbolizes mankind and its inability to deal with the realities of death. Prospero, like many men, thinks he can avoid death or at least put it off. When the Red Death begins to kill most of the people in Prospero's kingdom, he attempts to use his wealth and possessions to escape the fate of everyman.
You might be interested in
NO LINKS OR ELSE YOU'LL BE REPORTED! Only answer if you're very good at English.No guessing please.
NeX [460]

Answer:

A: Video games have negative effects on teenagers.

Explanation:

The question what the author's overall opinion on video games is. So, the reader should find the main idea of the passage. Throughout the text, the author brings up many problems video games cause like lack of activity, lack of friends, and worse grades. The author also brings up more effects video games have. Since the majority of the text is about overall negative effects on teenagers it is clear that A is correct. Additionally, much of the author's dictation has negative connotations. So, it is safe to say that they do not support video games. This is another indicator of the author's viewpoint.

3 0
3 years ago
What theory best explains the moon’s origin?
Sholpan [36]

Answer:

The giant-impact theory.

Explanation:

The giant-impact theory proposes that the Moon formed in a collision between the Earth another smaller celestial body. It is estimated that the smaller planet was roughly about the size of Mars. The debris from the resulting impact, over time, collected to form a mass that is now, presumably, the Moon.

5 0
1 year ago
"It is better to study major international languages like English rather than to spend time on minority languages for the sake o
kozerog [31]

Studying minority languages ​​is not a waste of time, as it increases knowledge about different and significant cultures.

Based on this, we can answer the other questions as follows:

  • The benefits of learning a minority language are having greater access to the culture of the region and increasing knowledge about these people.
  • The malefic is the limitation of using this language since it can only be used in specific regions.
  • With the study of a minority language, the individual gains knowledge and obtains a greater range of information.
  • With the study of a minority language, the individual loses the feeling of globalization and the freedom to use the language anywhere.

<h3>Why is studying a minority language important?</h3>

When studying a minority language, the individual has access to a culture of interest that is not so widespread. This is because the study of this language allows the individual to understand customs and ethnic and social concepts that enhance knowledge and allow a greater vision of the world.

Learn more about minority languages:

brainly.com/question/14558266

#SPJ1

4 0
1 year ago
Read 2 more answers
I am delighted when I am told, "Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon 'em." Who am I?
Finger [1]
You are Malvolio. Malvolio gets a letter from who he thinks is the wealthy countess Olivia, which suggests that she loves him. (It's a trick-people that he;s upset because of his snooty behavior have decided to spite him.)
So, t<span>he letter suggests that Olivia will show favour towards Malvolio and by doing that he will have greatness (high status) thrust upon him, and he is pleased to read this. </span>
5 0
3 years ago
Which evidence from the text best supports the central idea that the lasting effects of injustice are not easy to correct? “a na
oksano4ka [1.4K]

Answer:

“still living in the dictatorship inside their own heads”

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Alexia is writing a research paper about cell phones. Her thesis is that cell phone use while driving leads to major health haza
    8·1 answer
  • What is the main benefit of a summary as compared to a paraphrase? 1. A summary does not require a citation. 2. A summary keeps
    12·2 answers
  • What does gagged mean?!?
    14·2 answers
  • Which sentence uses the correct form of the verb take? Have they taked the house key with them? Have they taken the house key wi
    15·1 answer
  • Which type of pollution occurs when warm water is released from a power plant?
    15·2 answers
  • I need help with this it's due by 11:00 pm<br><br> The Gift of the Magi
    5·1 answer
  • GIVING BRAINLIEST IF YOU ARE CORRECT, PLEASE HELP!!!
    10·1 answer
  • What can Doodle do better than the narrator?
    12·1 answer
  • Read the following excerpt from paragraph 12 of the passage.
    6·1 answer
  • My phone is my lifeline to the world a similie
    14·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!