1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
almond37 [142]
3 years ago
6

Which statement makes the most accurate inference about Torvald’s character, based on this passage? Torvald hints that he knows

that Nora has been deceitful, and he is using Krogstad to get her to confess. Torvald hates people who lie, and he believes that liars negatively affect their children with their hypocrisy. Torvald worries about what people think of him because of Krogstad’s indiscretion and lies. Torvald likes to control Nora and treats her only as if he were her parent, rather than her husband.
English
1 answer:
Alchen [17]3 years ago
8 0

Answer:

Torvald hates people who lie, and he believes that liars negatively affect their children with their hypocrisy.

Explanation:

Henrik Ibsen's three-act play "A Doll's House" revolves around the Helmers and especially the relationship between the husband Torvald and his wife Nora. The play delves into the societal issue of a patriarchal society where women seemed to be left at home or expected to be a stay-at-home mother to take care of the household chores and look after children.

In the given excerpt from the play, Torvald talks about how Krogstad had lied to him. And according to Torvald, this is the fault of the parents, especially the mother who lies to her children which then in turn have a negative impact on them. It also reveals the hate that Torvald has for people who lie, and believes that "he has to wear a mask in the presence of those near and dear to him, even before his own wife and children". This <u>inference shows how Torvald deems people who lie and also believes that their hypocrisy has a negative effect on their children. </u>

You might be interested in
) Reread the section "Protein Power." Which piece of evidence in this
ivolga24 [154]

Answer:

The correct answer is:

Getting enough protein is a common concern for vegetarians.

Explanation:

In the text "Protein Power", the author explains how normally vegetarians face some troubles regarding the amount of protein they include in their diet , that has a central rule to avoid the consumption of meat that is the greatest source of protein in a normal diet. Nevertheless, the author explains how, with a little extra effort, it is possible to fulfill all the protein needs, he says, he just pays special attention in order to find the correct balance in his diet.

8 0
3 years ago
The library drawer-upon-drawer file that contains information about every book in the library is called the _____.
xxMikexx [17]

I think it is the card catalog


3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which of the following started conflicts between Americans and the Plains Indians during the 1840s?
Dmitry_Shevchenko [17]
Wagon trains crossed the Great Plains.
Your welcome
3 0
3 years ago
Those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music meaning
Aleks [24]
I would interpret it as how people only look at reality, not what's inside or what they can't see.
4 0
4 years ago
Do his best.
Elanso [62]

Answer: ?

Explanation:

6 0
3 years ago
Other questions:
  • What is the theme of “excerpt from Tamar “
    6·1 answer
  • What are some differences between victor and henry in frankenstein?
    10·1 answer
  • A signed, written agreement
    8·1 answer
  • Can someone help me with this one question <br> Please
    6·1 answer
  • Which of the following sentences uses commas correctly?
    10·1 answer
  • each of the following are reasons to join a club, organization, community service project, or service-learning project except a.
    10·2 answers
  • How the frickity frack do i give brainliest???
    7·2 answers
  • In paragraph 5, what does the word "They" refer to?
    13·1 answer
  • Suppose the earth’s moon shrunk in mass by 50% (the moon would still be able to orbit the earth with this new mass and still tak
    5·1 answer
  • Which statement from the passage supports the idea that Elizabeth may have a less than desirable social rank in English society?
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!