This question is missing the options. I've found the complete question online. Since the passage is the same, I will omit it:
The author's purpose is to do what?
1. explain the importance of Gothic architecture.
2. show how Venetian architecture is different from Gothic architecture.
3. describe Venetian architecture.
4. show the nature of Gothic architecture.
Answer:
The author's purpose is to:
4. show the nature of Gothic architecture.
Explanation:
The author states his purpose very clearly right at the beginning of the passage:
<u>"I will try to give the reader of this article some idea of the real history of Gothic architecture, not just of Venice, but of universal Gothic."</u>
The author will discuss the nature of Gothic architecture - what this style of architecture consists of. He makes it clear that he will not focus only on the Gothic of Venice. He will talk about it universally. He will indeed show how far Venetian architecture went in terms of this style, but this is not the main purpose of the study. Having that in mind, the best option is number 4:
4. show the nature of Gothic architecture.
Answer:
sphinx-like smile means a mysterious smile
Patrick Henry argues that war with Britain is inevitable.
In his speech he says, "The war is inevitable -- and Let it come!" Throughout his famous "Give me liberty or give me death" speech, Patrick Henry details all of the reasons the colonies should have a revolution. He argues that Britain is treating them like slaves and ignoring all of their requests and petitions. He also states that the colonies will never be stronger. They are as strong as they are going to get and if they wait too long, Britain will have amassed an army that they will not be able to defeat.
B. because the ordeal is almost over and Santiago can now rest until the marlin dies