1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Gemiola [76]
3 years ago
14

43:40

Social Studies
2 answers:
statuscvo [17]3 years ago
8 0

Answer:

the Northumbrian people faced terrible weather and attacks

Explanation:

because i just did the quiz and got it right :< :)

V125BC [204]3 years ago
3 0

Answer:

<h3>The Northumbrian people faced terrible weather and  attacks.</h3>

Explanation:

  • The most appropriate central idea of the passage would be "The Northumbrian people faced terrible weather and  attacks." This is because the passage talks about a dreadful year in the land of Northumbria and the different kinds of tragedies that befell upon them that particular year.
  • The passage talks about 'immense sheets of lightning and whirlwinds' which means <u>bad weather conditions</u>, and  'fiery dragons were seen flying through the sky' which means attacks and infiltration from outsiders.
You might be interested in
We're the southern states,which succeeded,justified or allowed to leave the Union
Margaret [11]
Moderator Delete My Answer Please.
5 0
4 years ago
Read 2 more answers
Leaders in China and Japan decided to cut off contact with other countries. They closed their borders and turned inward. Explain
Alexxx [7]
The Japanese saw Westerns as foreign devils. They were very hairy, filthy by Japanese standards, <span>and socially uncouth in the strangest ways. However, the Japanese like muskets. After they'd bought enough to make them on their own, they no longer had any use for the foreign devils. The upper class also despised Christianiy and crucified evey Christian they could find. 
</span>
<span>The Chinese saw the foreign devils in the same way the Japanese, but they liked doing business with them, so the foreign devils were confined to a single island. </span>
7 0
4 years ago
Read 2 more answers
How did electoral college show what the framers thought about the idea of people electing the president?
Lana71 [14]
<span>The electoral college would show the basic plan of government that was created over 200 years ago. The electoral college was a group of electors, who selected the president. And each state legislature could determine how that state's elector's should be chosen. It was created by the first Constitutional congress in 1787 but then dismantled before the election of President James Manroe. It was then reinstituted following the civil war as a way to protect the un-educated citizens of both the north and the south by alloting each state a number of votes per the population. It is still in use today because it was never disbanded, though many people believe it is no longer an effective way to select the president.</span>
8 0
3 years ago
Which of the following best explains why the population of U.S. urban areas increased 20 percent between 1865 and 1900? A. The f
Vladimir79 [104]

Answer:

Many foreign immigrants and people from rural areas moved into the cities to find jobs.

Explanation:

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
If you have 1 billion dollars what well you do ? ( just asking)
mezya [45]

Answer: First Give God His Share, Give The Poor And Maybe What I really need I’ll spend for and save the rest of it

Explanation:

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • What are you listening for when you first assess breathing during the primary?
    5·1 answer
  • What should be done to preserve Lake Chad's future ?
    12·1 answer
  • What precautions should be taken in your diet to avoid obesity?
    8·2 answers
  • 5, 6, and 7 please. I don’t get it
    10·1 answer
  • Kyla is afraid of spiders. Her therapist recommended systematic desensitization to deal with her phobia. They have been working
    6·2 answers
  • Haydn was fortunate in having a long and fruitful, as well as financially stable, relationship with the noble hungarian family o
    9·1 answer
  • How I can contribute my unrecognized country education research?​
    13·1 answer
  • Got 15 minutes pls hurry lots of points
    7·1 answer
  • Which statement best describes how a republic functions?
    13·2 answers
  • A negative balance of trade a nation is caused by
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!