You know, we cant just answer the question off the top of our heads. We need the options like A, B, C, D not just the question...
The correct word is “gazed”. The verb gaze is used to describe the action of looking / staring at something for a long period of time – be it because that something being watched is impressive or simply because the watcher is distracted and pensive. In the passage, the word gaze does NOT impact the mood.
What really impacts the mood in the passage are the other words – marvels, profound, wonder, mysterious, spectacle and phenomena – since their meaning convey an idea of something unnatural, exciting and incredible happening before the eyes of the narrator.
The passage was taken from the book <em>A Journey to the Centre of the Earth</em> by Julio Verne. The narrator is struggling to describe his sensations when he finds a gigantic cavern and the Central Sea below the surface of the Earth.
Answer:
D
Explanation:
Doğru cevabı seç. Bu alıntıyı, II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in 29 Ekim 1941'de Harrow Okulu'nda yaptığı "Asla Pes Etme" konuşmasından okuyun. Bu konuşmanın amacı nedir? İşlerin nasıl gideceğini görünüşten anlayamazsınız. Bazen hayal gücü işleri olduğundan çok daha kötü hale getirir; yine de hayal gücü olmadan pek bir şey yapılamaz. Hayal gücü yüksek insanlar, belki de var olandan çok daha fazla tehlike görürler; kesinlikle olacağından çok daha fazlası; ama sonra bu geniş kapsamlı hayal gücünü taşıyacak ekstra cesaretin verilmesi için de dua etmelidirler. Ama herkes için, kuşkusuz, bu süreçte yaşadıklarımız - Kendime Okul'a sesleniyorum - kuşkusuz bu on aylık dönemden ders şudur: asla pes etme, asla pes etme, asla, asla, asla, asla. - büyük ya da küçük, büyük ya da küçük hiçbir şeyde - şeref ve sağduyu inançları dışında asla pes etmeyin. Asla güce boyun eğmeyin; düşmanın görünüşte ezici gücüne asla boyun eğmeyin. Bir yıl önce baş başaydık ve birçok ülkeye hesabımız kapanmış, işimiz bitmiş gibi geldi. Bütün bu geleneklerimiz, şarkılarımız, okul tarihimiz, bu ülkenin tarihinin bu kısmı gitti, bitti ve tasfiye edildi. Bugünkü ruh hali çok farklı. Diğer uluslar, Britanya'nın onun arduvazına bir sünger çektiğini düşündü. Ama bunun yerine ülkemiz boşlukta durdu. Hiçbir çekinme ve teslim olma düşüncesi yoktu; ve bu Adaların dışındakilere neredeyse bir mucize gibi görünen bir şeyle, kendimiz bundan asla şüphe etmemiş olsak da, şimdi kendimizi, fethetmek için sadece sebat etmemiz gerektiğinden emin olabileceğimizi söylediğim bir durumda buluyoruz. A. Öğrencileri İngiltere'nin kazanılan zaferi hakkında bilgilendirmek B. Öğrencileri savaş çabalarını desteklemeye ikna etmek C. Öğrencilere asla vazgeçmemeleri veya yenilgiyi kabul etmemeleri için ilham vermek D. Savaş sırasında hayatını kaybeden sivilleri anmak için E. diğer ulusları Britanya'ya olan inançsızlıklarından dolayı eleştirmek
Answer:
The alchemist says that the wind told him Santiago was coming and would need help. He instructs Santiago to sleep well, trade his camel for a horse, and remember that his treasure will be where his heart is.