Answer:
C. Cliff Palace, the largest of the cliff dwellings built by the Ancestral Pueblo people.
Explanation:
W. M. Akers' "Cliff Dwellers" talks about the Mesa Verde cliff dwellings of the Native Americans. These structures, dwelling spaces carved into the sides of a mountain provide a great archaeological site, providing an insight into the life of the Ancestral Pueblo people.
The whole passage deals with the Cliff Palace and how it was the center of that civilization. This largest cliff dwelling place, built by the Ancestral Pueblo people, focuses on why they had to construct such dwellings, only accessible by rope climbing. The passage describes the probable reasons for such dwellings and how it must have been abandoned.
Thus, the correct answer is option C.
The Second Great Awakening attracted hundreds of converts to new Protestant denominations thus led to a period of antebellum social reforms and emphasis on salvation by institutions. The awakening enrolled millions of new members leading to the formation of new denominations. The awakening was a reaction against deism, skepticism, and rational Christianity through evangelism.
Affordable goods, electrical power, advertising, and credit
Answer:
The earthquake and fires killed an estimated 3,000 people and left half of the city's 400,000 residents homeless. Aid poured in from around the country and the world, but those who survived faced weeks of difficulty and hardship
Explanation: