Explanation:
James Madison was an American diplomat and 4th president of United States. Federal intervention is a situation where federal government intervene in state in which it takes control over state government until the situation is under control.
James Madison wrote articles and essays in The Federalists Paper started by Alexander Hamilton. Out of 85 essays in the paper, 29 were written by James. The essays were also published in form of books. James is also known as the father of constitution of US.
When Upton Sinclair said, “I aimed at the public's heart, and by accident I hit it in the stomach,” he likely meant that his novel The Jungle made people more outraged about the meat they were eating than the injustices facing the typical meat industry employee.
Which group from an earlier period in American history would most likely have supported the sentiments expressed in the passage above?
Which group from an earlier period in American history would MOST likely have supported the sentiments expressed in the passage above? Federalist opponents of the policies of Thomas Jefferson.
hoped that helped:)
Justinian I.
Explanation:
The Roman have had their own unique set of laws that they implement on all new territories that they have conquered. Everyone had to obey these laws and respect them. The problem was that as the society was becoming more and more developed the Roman laws started to gradually lose sense or to be badly formatted for the changed circumstances, thus creating lot of confusion.
Justinian I decided to change this. He took the Roman laws, sorted them out properly and in accordance to the needs of the people and the state. He then changed some and also implemented some new ones. All in all, Justinian managed to create a better organized, more developed, practical, and modern set of laws. He created the Justinian Code.
The writs of assistance was an act put into place by the British government that allowed them to search anything if they felt that smuggled goods were inside.