Private turnpikes were business corporations that built and maintained a road for the right to collect fees from travelers.2 Accounts of the nineteenth-century transportation revolution often treat turnpikes as merely a prelude to more important improvements such as canals and railroads. Turnpikes, however, left important social and political imprints on the communities that debated and supported them. Although turnpikes rarely paid dividends or other forms of direct profit, they nevertheless attracted enough capital to expand both the coverage and quality of the U. S. road system. Turnpikes demonstrated how nineteenth-century Americans integrated elements of the modern corporation – with its emphasis on profit-taking residual claimants – with non-pecuniary motivations such as use and esteem.
(: mark as brainliest and thank me,
Answer:D
Explanation:the information in the passage didn’t talk about a or b nor is that a thing in the constitution now so those are completely false leaving you with either c or d now c is talking about a single house of Congress we still only have 2 houses in Congress however the question is asking different then info in the passage and everything else was already mentioned in the passage so I would say d is your answer because the passage never talked about ending slavery or gradually ending it at that
Answer:
The answer is D, the Nueces River.
Explanation:
Conflict with Mexico began when the United States annexed Texas as a state in 1845. Mexico claimed that the new border between Texas and Mexico was the Nueces River, while the United States contested the border was the Rio Grande.
When Diocletian realized that the empire was too big to run, he split the empire into four regions. This helped to restore order in the empire and also to reform it. His reign stabilized the empire and marked the end of the Crisis of the Third Century
Answer:
Correct answer is A. Determine the resource's original medium of production.
Explanation:
A is correct answer because it is important to know how reliable the source - is it forged or not, and its validity - to see if the information contained there are true.
B is wrong because it is not important who the author is, but is he reliable enough.
C is wrong because it doesn't matter how many time the resource has been published, if it is not reliable.
D is not important, because idea itself is not telling us enough about its importance and validity.