1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
KengaRu [80]
3 years ago
7

Who proposed that Missouri be allowed to enter the union as a slave state if no more slaves were brought into Missouri after tha

t?
A.)John C. Calhoun
B.)Henry Clay
C.)James Tallmadge
D.)Thomas Jefferson
Social Studies
2 answers:
tia_tia [17]3 years ago
7 0

Answer:

B: henry clay

Explanation:

Sliva [168]3 years ago
4 0
The answer is Henry Clay
You might be interested in
Which layer of the atmosphere correctly matches its description?
MA_775_DIABLO [31]
I think the last one is correct
7 0
3 years ago
What is the term used to describe the buildup of electric charges on an object?
ch4aika [34]

Answer:

static electricity

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
sing spatial measures to test a conceptual modelof social infrastructure that supports health andwellbeing
amid [387]

Conceptual model development may be broken down into three simple steps: (1) identifying resources for idea production, (2) taking a risk and protective variables into consideration, and (3) choosing factors to include in the conceptual model.

Nurse leaders can measure the impact of particular or more general design aspects on the patient, provider, and organizational outcomes using a conceptual model for healthcare facility design. The creation of more efficient therapies, the incorporation of evidence-based practices into normal clinical care, and our understanding of health behavior change following an emergency contact can all be aided by more systematic and consistent use of conceptual models.

Conceptual model bridge the gap between specifications and planning, as well as between expressing the issue and finding a solution. It creates a comprehensive, integrated understanding of the project's purpose, goals, and target audience. It is also a fantastic approach to illustrate visually how user goals and corporate goals coincide.

Learn more about the conceptual model:

brainly.com/question/11274859

#SPJ4

8 0
1 year ago
What are some ways that the French and Indian War may have started Colonists thinking about Independence?
LenKa [72]

Answer:

Explanation:

The French and Indian War was the North American conflict in a larger imperial war between Great Britain and France known as the Seven Years’ War. The French and Indian War began in 1754 and ended with the Treaty of Paris in 1763. The war provided Great Britain enormous territorial gains in North America, but disputes over subsequent frontier policy and paying the war’s expenses led to colonial discontent, and ultimately to the American Revolution.

Map from the French and Indian War

The French and Indian War resulted from ongoing frontier tensions in North America as both French and British imperial officials and colonists sought to extend each country’s sphere of influence in frontier regions. In North America, the war pitted France, French colonists, and their Native allies against Great Britain, the Anglo-American colonists, and the Iroquois Confederacy, which controlled most of upstate New York and parts of northern Pennsylvania. In 1753, prior to the outbreak of hostilities, Great Britain controlled the 13 colonies up to the Appalachian Mountains, but beyond lay New France, a very large, sparsely settled colony that stretched from Louisiana through the Mississippi Valley and Great Lakes to Canada. (See Incidents Leading up to the French and Indian War and Albany Plan)

The border between French and British possessions was not well defined, and one disputed territory was the upper Ohio River valley. The French had constructed a number of forts in this region in an attempt to strengthen their claim on the territory. British colonial forces, led by Lieutenant Colonel George Washington, attempted to expel the French in 1754, but were outnumbered and defeated by the French. When news of Washington’s failure reached British Prime Minister Thomas Pelham-Holles, Duke of Newcastle, he called for a quick undeclared retaliatory strike. However, his adversaries in the Cabinet outmaneuvered him by making the plans public, thus alerting the French Government and escalating a distant frontier skirmish into a full-scale war.

3 0
3 years ago
Why did the professional dog walker go out of business math worksheet answers?
Gelneren [198K]
Why Did the Professional Dog Walker ao Out of business, math worksheet Answers:

Q1. sin27°   = x/8

Solution:

We have to solve for x, therefore, we will rearrange the given equation for x.

We get,
x = 8 × sin27°

Using the calculator,

sin27° = 0.45

Now substitute the value of sin27° into the main equation.

we get,
x = 8 × 0.45
x = 3.63 (rounded to the nearest hundredth)


Q2. tan 18°  = n / 75

Solution:
We have to solve for n, therefore, we will rearrange the given equation for n.
We get,
n = 75 × tan 18°
Using the calculator,
tan 18° = 0.32
Now substitute the value of tan 18° into the main equation.
we get,
x = 75 × 0.32
x = 24.37 (rounded to the nearest hundredth)

Q3. sin40°  = 4 / a

Solution: We have to solve for a, therefore, we will rearrange the given equation for a.
We get,
a = 4 ÷ sin40°
Using the calculator,
sin40° = 0.64
Now substitute the value of sin40° into the main equation.
we get,
a = 4 ÷ 0.64
a = 6.25 (rounded to the nearest hundredth)

Q4. cos5°   = 92 / y

Solution: We have to solve for y, therefore, we will rearrange the given equation for y.
We get,
y = 92 ÷ cos5°
Using the calculator,
Cos5° = 0.99
Now substitute the value of cos5° into the main equation.
we get,
y = 92 ÷ 0.99
y = 92.92 (rounded to the nearest hundredth)

Q5:
Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:
Angle of elevation = 35°
length of Opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 12
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
SOH stands for SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse.

CAH stands for CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse.

TOA stands for TangentФ = Opposite ÷ Adjacent.

Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine35° = x ÷ 12

               0.5735  = x ÷ 12

                          x = 0.5735 × 12

                          x = 6.88 (rounded to the nearest hundredth)

Q6: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 54°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 30
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos54° = x ÷ 30

               0.5877  = x ÷ 30

                          x = 0.5877 × 30

                          x = 17.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q7: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 22°
length of the adjacent side to the angle = 85
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:

Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan22° = x ÷ 85

              0.4040 = x ÷ 85

                          x = 0.4040 × 85

                          x = 34.34 (rounded to the nearest hundredth)

Q8: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 16°
length of the opposite side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 14
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine16° = x ÷ 14

               0.2756  = x ÷ 14

                          x = 0.2756 × 14

                          x = 3.86 (rounded to the nearest hundredth)

Q9: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 65°
length of the adjacent side to the angle = 9
length of the opposite side to the angle = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = x ÷ 9

               2.1445 = x ÷ 9

                          x = 2.1445 × 9

                          x = 19.30 (rounded to the nearest hundredth)

Q10: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 51°
length of the adjacent side to the angle = x
Length of Hypoteneus = 70
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Cos51° = x ÷ 70

              0.6293  = x ÷ 70

                          x = 0.6293 × 70

                          x = 44.05 (rounded to the nearest hundredth)

Q11: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 36°
length of the opposite side to the angle = 15
Length of Hypoteneus = x
Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               CosineФ = Adjacent ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine36° = 15 ÷ x

               0.5877  = 15 ÷ x

                          x = 15 ÷ 0.5877

                          x = 25.52 (rounded to the nearest hundredth)

Q12: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

Angle of elevation = 60°
length of the adjacent side to the angle = x
length of the opposite side to the angle = 100

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:

Hence,

               TangentФ = Opposite ÷ Adjacent

Substituting the values:

               tan65° = 100 ÷ x

               2.1445 = 100 ÷ x

                          x = 100 ÷ 2.1445

                          x = 46.63 (rounded to the nearest hundredth)

Q13: When a 25-ft ladder is leaned against a wall, it makes a 72° with the ground. How high up on wall does the ladder reach?

Solution: Given the shape attached, therefore, using the triangle given, we have:

The angle of elevation from the ground = 72°
length of the wall opposite to the angle = X
Length of ladder (Hypoteneus) = 25 feet

Calculations:
Using the SOH CAH TOA rules:
Hence,

               SineФ = Opposite ÷ Hypotenuse

Substituting the values:

               Sine72° = x ÷ 25

               0.9510  = x ÷ 25

                          x = 25 ÷ 0.9510

                          x = 23.77 (rounded to the nearest hundredth)


ANSWERS TO QUESTION 14 AND  15 ARE ATTACHED

7 0
3 years ago
Other questions:
  • Which form of literature was important to Muslim culture during the era of the Islamic caliphates?
    15·1 answer
  • What are the advantages and disadvantages of specilisation? please evaluate on points? ​
    6·1 answer
  • Ethan is a manager at an advertising agency. His subordinates find him excessively assertive and energetic. Ethan constantly tak
    12·1 answer
  • How did china's physical geography affect the development of its early civilation
    9·1 answer
  • What did the kkkk represent​
    10·1 answer
  • What makes people perceive regions differently
    7·1 answer
  • What are the major cultural achievements of Athens?
    10·2 answers
  • What do these poems share?
    10·1 answer
  • When a person experiences sudden attacks of intense fear, racing heart, dizziness, and other physical signs of stress, and refus
    15·1 answer
  • 4. Laissez-faire is an economic doctrine that says the state should control the economy.
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!