1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
amm1812
3 years ago
9

Which is the equation in slope-intercept form for the line that passes through (3, 7)

Mathematics
1 answer:
quester [9]3 years ago
6 0

Answer:

y =  -  \frac{5}{3} x + 12

Step-by-step explanation:

First, rewrite the given equation in the form of y=mx+c.

m is the gradient while c is the y-intercept.

3x-5y=8

5y= 3x -8

y =  \frac{3}{5} x -  \frac{8}{5}

Thus, the gradient of the given equation is ⅗.

The product of the gradients of perpendicular lines is -1.

(gradient of line)(⅗) = -1

gradient of line= -1 ÷⅗

gradient of line= -  \frac{5}{3}

y =  -  \frac{5}{3} x + c

To find the value of c, substitute a coordinate.

When x=3, y=7,

7 =  -  \frac{5}{3} (3) + c

7= -5 +c

c= 7+5

c= 12

Hence, the equation of the line is y =  -  \frac{5}{3} x + 12.

You might be interested in
What is the value of x in the figure?
Marysya12 [62]

Step-by-step explanation:

If there are two straight lines the opposite angles equal each other

so 4x+2=150

subtract both sides by 2

4x=148

divide both sides by 4

x=37

Hope that helps :)

7 0
3 years ago
Find the value of x. if necessary, round to the nearest tenth a=47sq in
kipiarov [429]

the picture in the attached figure


we know that

area of the triangle is equal to

A=(b*h)/2


in this problem

A=47 in²

b=x

h=x

so

47=x*x/2 \\  x^{2} =94 \\ x= \sqrt{94}  \\ x=9.69 in \\ x=9.7in

therefore

the answer is

x=9.7 in

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
PLEASE ANSWER I WIL GIVE YOU BRAINIEST!!!!!!!!!!!!!!!!
Goryan [66]

Answer:

B.

Step-by-step explanation:

5$ ticket per ride = 5x

y = 5x

table A

Graph B

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
SOMEONE PLEASE EXPLAIN THIS TO ME!!!! Ty! (Problems like 8-15)!!!!
Vilka [71]
Your suppose to round the percent!!!!!!
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
I need some help finding m<B and the paper says that this isn't a right triangle so I can't use the Pythagorean theorem to fi
Andrews [41]

7. 1.47 x 10^5mm to kilometers

Answer: 0.147

Shown answer:


8.4.7 kg to pounds

Answer:

Shown answer:

9.138.4oz to grams

Answer: 3923.574

Shown Answer:


10. 65.5km to miles

Answer: 40.69981

Shown answer:


11. 23.6ft to cm

Answer: 719.328

Shown answer:


12. 2.36 x 10^4 s to days

Answer: 0.273148148 days

Shown answer:


13. 13.6 L to U.S. Liquid quarts

Answer:

Show the work

help me and ill help you



5 0
3 years ago
Other questions:
  • 10 times as much as________is 1/10 of 900
    11·1 answer
  • 46 less than -8 times a number is the same as 8 less than -6 times the number
    13·1 answer
  • What is the wavelength for radio waves with frequency 3 × 10^9?
    12·1 answer
  • How much would $300 invested at 9% interest compounded continuously be worth after three years.
    14·1 answer
  • Let n be the middle number of three consecutive even integers. Write an expression for the sum of these integers.
    9·1 answer
  • A community center has a swimming pool that holds 29,000,000 milliliters of water. How many liters of water can the pool hold?
    14·2 answers
  • Which of the following shows the inverse of {(0, 4), (5, -2), (-1, 8), (2, 5)}?
    10·1 answer
  • Help me please!!!!!!
    9·2 answers
  • An online furniture store sells chairs for $200 each and tables for $500 each. Every day, the store can ship no more than 29 pie
    9·1 answer
  • Write the direct variation function given that y varies directly with x, and y = 1.5 when x = 5.
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!