<h2>Answer:</h2><h2>ok</h2><h2>Explanation:</h2><h2>1271 and 1295
</h2><h2>Renaissance culture later spread to Venice, heart of a Mediterranean empire and in control of the trade routes with the east since its participation in the crusades and following the voyages of Marco Polo between 1271 and 1295. Thus Italy renewed contact with antiquity which provided humanist scholars with new texts.</h2><h2 /><h2>The main trade routes from the east passed through the Byzantine Empire or the Arab lands and onwards to the ports of Genoa, Pisa, and Venice. Luxury goods bought in the Levant, such as spices, dyes, and silks, were imported to Italy and then resold throughout Europe.
</h2><h2>Peppercorns, nutmeg, mace, and cinnamon all came from lands to the east. Also from the East came precious gems and fine silk, a fabric especially sought after for women's clothing. These trading voyages were often paid for by investors. Read more about explorers and trade in the Renaissance.</h2><h2 /><h2>Italy's trading strength was traditionally built on textiles, food products, and manufactured goods. Italy's main imports are metal and engineering products, principally from Germany, France, the United States, and the United Kingdom. Chemicals, vehicle, and mineral imports are also important commodities.</h2><h2>Pizza. Pizza is by far Italy's most famous creation, becoming one of the most beloved foods of all time.
</h2><h2>Pasta. Pasta is a close second in Italy's greatest creation, being just as famous around the world as pizza
</h2><h2 /><h2>Vespas</h2><h2 /><h2>Wine</h2><h2 /><h2>Art</h2><h2 /><h2>Football
</h2><h2 /><h2>Cars
</h2><h2 /><h2>Fashion</h2>
        
             
        
        
        
 Answer:
- Para 23: "We got to their dwellings, where we saw they had built a hut for us with many fires in it"
Explanation:
As per the question, the 23rd passage would provide the most adequate supporting details to substantiate the claim that 'de Vaca's encounter with the native Americans might be the cause of Vaca's kind and generous treatment of them in his later life.' This is reflected through the descriptions in the passage like 'we got to their dwellings...in it' as it shows that this experience made him understand their life, culture, and values which they offer to others despite being indigenous. Thus, this not only supports but justifies the claim as well. Hence, <u>para 23</u> is the correct answer.
 
        
             
        
        
        
The Putnams' lone surviving child out of eight. Like Betty Parris, Ruth falls into a strange stupor after Reverend Parris catches her and the other girls dancing in the woods at night.
        
                    
             
        
        
        
Good advice 
Doesn’t judge 
Does not laugh at your mistakes 
Always has your back
Because I’ve been just to many times so if I meet a person like this it would make me really happy