1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
igor_vitrenko [27]
3 years ago
7

4. PART B: Which detail from paragraph 1 best supports the answer to Part A? A “The attack on Pearl Harbor” B “a decade of deter

iorating relations” C “This breakdown began in 1931” D “in the summer of 1937 launched a full-scale attack”
History
2 answers:
vladimir2022 [97]3 years ago
4 0

I not very good when it comes to the attack on peal harbor I know that it was a military strike by the Imperial Japanese Navy Air Service upon the United States (a neutral country at the time) against the naval base at Pearl Harbor in Honolulu, Territory of Hawaii, just before 08:00, on Sunday morning, December 7, 1941.

igomit [66]3 years ago
3 0

Answer:

The detail that best supports the answer to part A is:

“The Internet has radically changed how news sources communicate with their audience, and it has made it harder to define ‘news media’ exactly.” ( Paragraph 1)

Explanation:

The passage talks about different sources of 'news media'. It can be newspapers or radio or various internet sources which either read or write about the recent events happening across the globe. The passage also says that news media tries to unbiased as much as possible but it is very difficult to decide whether a given information is unbiased or not.

The detail from text which supports this is Option A. It says how internet being so wide these days that it becomes difficult to make out which news from 'news media' is correct and unbiased.

You might be interested in
Great Britain settled the _______ claims regarding a Confederate raider that terrorized Union shipping.
abruzzese [7]
Alabama. there’s a whole quizlet on it online
8 0
2 years ago
Explain ONE effect of expanded trade in the Indian Ocean Basin in the period 1200-1450.
kirill115 [55]

Answer: Improved commercial practices led to an increased volume of trade and expanded the geographical range of existing trade routes including the Silk Roads, trans-Saharan trade network, and Indian Ocean promoting the growth of powerful new trading cities. The Indian Ocean trading network fostered the growth of states.

Explanation:

6 0
3 years ago
Hi I have a in-class debate, and I need the key points for the colonists reasons for battle of Lexington and Concord, why did th
harina [27]
I don’t know hmmm......,,,,
7 0
3 years ago
Why did the Persians attack the Greeks at the battle of marathon?
neonofarm [45]

Answer:

Because the Greeks had been supporting the uprisings in Ionia

6 0
3 years ago
Describe how British got affected by the Khilafat Movement?​
kakasveta [241]

Answer:

Explanation:

The Khilafat movement was an agitation by Indian Muslims, allied with Indian nationalists, to pressure the British government to preserve the authority of the Ottoman Sultan as Caliph of Islam after World War I. While seemingly pan-Islamic, the movement was primarily a means of achieving pan-Indian Muslim political mobilization.The Khilafat issue crystallized anti-British sentiments among Indian Muslims that had increased since the British declaration of war against the Ottomans in 1914. The Khilafat leaders, most of whom had been imprisoned during the war because of their pro-Turkish sympathies, were already active in the Indian nationalist movement. Upon their release in 1919, they espoused the Khilafat cause as a means to achieve pan-Indian Muslim political solidarity in the anti-British cause. The Khilafat movement also benefited from Hindu-Muslim cooperation in the nationalist cause that had grown during the war, beginning with the Lucknow Pact of 1916 between the Indian National Congress and the Muslim League, and culminating in the protest against the Rowlatt anti-Sedition bills in 1919. The National Congress, led by Mahatma Gandhi (1869-1948), called for non-violent non-cooperation against the British. Gandhi espoused the Khilafat cause, as he saw in it the opportunity to rally Muslim support for nationalism. The ‘Ali brothers and their allies, in turn, provided the non-cooperation movement with some of its most enthusiastic followers.The combined Khilafat Non-Cooperation movement was the first all-India agitation against British rule. It saw an unprecedented degree of Hindu-Muslim cooperation and it established Gandhi and his technique of non-violent protest (satyagraha) at the center of the Indian nationalist movement. Mass mobilization using religious symbols was remarkably successful, and the British Indian government was shaken. In late 1921, the government moved to suppress the movement. The leaders were arrested, tried, and imprisoned. Gandhi suspended the Non-Cooperation movement in early 1922. Turkish nationalists dealt the final blow to the Khilafat movement by abolishing the Ottoman sultanate in 1922, and the caliphate in 1924.

4 0
2 years ago
Other questions:
  • Which of the following fears did some Americans have about acquiring new territory in the Mexican Cession?
    10·1 answer
  • Would Marx and Engels have become entrepreneurs if they had lived in the United States? Explain.
    15·1 answer
  • Factors led to the rise of the kingdom of ghana
    11·1 answer
  • How did Malcom X use descriptions of slavery in his speeches?
    7·2 answers
  • ALL TRUE/FALSE ANSWERS > WILL GIVE BRAINLIEST !
    14·2 answers
  • What was the fall of democracy?
    9·1 answer
  • Question 1 (1 point)
    12·2 answers
  • According to the U.S. Constitution in 1866, all of the following are unconstitutional EXCEPT:
    5·2 answers
  • Why were children considered to be good employees?
    9·2 answers
  • What do you think was the main cause of the Civil war in terms of the Industrial North point of view and the Antebellum point of
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!