Answer:
B - TV was a communications medium whose best uses were informing and educating the public.
Explanation:
Edward R Murrow, popularly known and referred as the 'Godfather of Journalism, was a journalist and broadcaster of repute in the 1950s.
His documentaries which are credited with changing journalism history, are still been aired today .
The movie, Good Night and Good Luck, where David Strainhard starred as Murrow, is a classic adaptation of a real confrontation between Murrow and a serving Senator of the United States .
Strainhard (acting as Murrow) is seen issuing a stern warning to his contemporaries to stop using the big screen - television- or showbiz and advertisements, things he considered were not adding value to the viewer.
He advocated that television be used as a medium of education to the people through informative , educative content and programming.
Answer :
The title of the passage "THE WORLD’S FIRST TRUE UNIVERSITY" informs the reader that the text of the passage with focus on one university, namely Jundi Shapur .
According to the writer, it was an exceptional university and was the meeting place of the world's great minds. The school created the very first teaching hospital in the world. The school had links with many of the great civilizations of Asia, the Mediterranean, and Europe.
The heading helps the reader to understand the central idea of the given passage in the following way :
It informs the reader that the text will focus on a specific school.