<span>It was combined with the theory of continental drift to form one unified explanation. </span>
Answer:
Factual detail: The folks were full of misery, then. Got sick with the up and down of the sea.
Fictional detail: The ones that could fly shed their wings. They couldn't take their wings across the water on the slave ships.
Explanation:
'The People Could Fly' is a book authored by Virginia Hamilton which consists of twenty four folk tales regarding animals, fairy tales, tales related to supernatural and so on.
From the passage, we can one out that it consist of details which are factual and which aren't true. The line, '"The ones that could fly shed their wings. They couldn't take their wings across the water on the slave ships" is a fictional one mainly because in reality, people cannot really fly.
Another detail from the passage which says 'The folks were full of misery, then. Got sick with the up and down of the sea' is a factual detail. This is because folks where taken from their home on ships, and there is a likelyhood of sea sickness for many people who travel on ship.
Answer:
While Winston thinks about O’Brien, to whom he has never spoken at this point, he remembers a dream he had where O’Brien told him they would meet “in the place where there is no darkness.” When Winston first observes O’Brien, he believes that, like him, O’Brien is not a loyal Party member as he pretends to be. He seems to view the place where there is no darkness with a sense of hope early in the novel, leading Winston to believe that one day he would live in a world where he would be free to think and behave as he pleases.