Answer:
C.It gave them rich soil to grow food
Explanation:
The river is water and with water you can have rich soil due to the good water back then and you can grow really good food when you have good soil.
I hope it helps
Democratic governments protect the basic civil liberties.
The phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
- This is because the word impetus is a noun in which the phrase "desegregation across the country," modifies accordingly.
- A noun phrase modifier is two or more words that illustrate or describe a noun.
Hence, in this case, it can be concluded that the phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
Learn more here: brainly.com/question/18201206
Alexander had previously prepared takeover by defeating the Persian army at Issus and captured the Mediterranean eliminating the threat of a Persian naval invasion. As well as keeping Persian land reinforcements from coming from the West, which was key in focusing on other points.