European civilization experienced a period of unprecedented rapid expansion around the globe during the last third of the nineteenth century. European nation-states had become very powerful because of industrialization and because of the organizational efficiency of the nation-state.
European global expansion had actually begun in the fifteenth century, but the process greatly accelerated in the nineteenth century.
Latin America and the seaports of Asia and Africa were the first to be colonized by Europeans. Native Americans were liquidated or thoroughly subjugated to European rule.
Most Latin American descendents (Latinos) of the Spanish conquerors gained independence from Spain by the early 19th century, while many indigenous peoples remained subject.
I hope my answer has come to your help. Thank you for posting your question here in Brainly.
The correct answer is D.
The 1998 United States embassy bombing occurred on August 7, eight years to the day after US troop were ordered to Saudi Arabia in the aftermath of Iraq's invasion of Kuwait.
200 people were killed in nearly simultaneous truck bomb explosions in two East African cities, one in Dar es Salaam, Tanzania, and one in Nairobi, Kenya.
Al Queda was liked to these attacks as Osama Bin Laden considered the presence of US troops in the Saudi Arabia, home to the holy cities of Mecca and Medina, a great offence. One theory says that they were carried out as revenge for the US involvement in the extradition and torturing of members of the Egyptian Jihad.
After the attacks, Osama bin Laden had been put on the ten-most-wanted fugitives list.
At least 10 to 15 black soldiers, including some slaves, fought against the British at the battles of Lexington and Bunker Hill.
Answer:
C.) While both the Ottoman Empire and Western European states relied heavily on forced conversions to expand and maintain their empires, the Ottoman Empire remained more religiously tolerant than the Western European empires.
Explanation:
I got this question right on the first try. Here's why I knew it was C. You would need to have some knowledge about the Ottoman Empire's role of religion. I don't know if it says in the passage, so if you do find it, then give me a heads up. Remember, how did the Ottoman Empire treat the minorities? Did they force persecution/conversion to Islam? Well, not really. Although they did develop the devshirme system, it was kinda of a force conversion because the children had to give up their Christian belief, but it was seen as an opportunity. They weren't punished, so answer A is not right. So they did practice religious tolerance. Also the Ottoman Empire tried to expand the empire to make it bigger as well. There wasn't any religious wars carried out the Ottoman Empire, and answer B does not make sense. Where in the passage does it say about those two empires having efforts of doing mass conversions. Look at Source 2. Sorry if this explanation is long, but I hope this helps :)
Answer:
the science of astronomy, calendar systems, and hieroglyphic writing
Explanation:
arre is a very important