1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
klio [65]
3 years ago
14

Read the passage from "Carrots with Character,” which is an informational text about the health benefits of genetically modified

carrots.
The researchers, led by plant geneticist Philipp Simon, haven't limited themselves to the color orange. They've selectively bred a rainbow of carrots—purple, red, yellow, even white. Scientists are learning that these plant pigments perform a range of protective duties in the human body—which is not surprising, says Simon, since many of the pigments serve to shield plant cells during photosynthesis.

Red carrots derive their color mainly from lycopene, a type of carotene believed to guard against heart disease and some cancers. Yellow carrots accumulate xanthophylls, pigments similar to beta-carotene that support good eye health. Purple carrots possess an entirely different class of pigments—anthocyanins—which act as powerful antioxidants.

While colored carrots are unusual, they're not exactly new. "Purple and yellow carrots were eaten more than 1,000 years ago in Afghanistan and 700 years ago in western Europe,” says Simon. "But the carrot-­breeding process has gone on intensively for just 50 years.”

Simon and his team of ARS researchers and colleagues at the University of Wisconsin-Madison (UW) have recently shown that their highly pigmented carrots are a ready source of some sought-after nutrients.

What is one example from the passage that provides evidence to support the central idea of the text?

"The researchers, led by plant geneticist Philipp Simon, haven't limited themselves to the color orange."

"They've selectively bred a rainbow of carrots—purple, red, yellow, even white."

"Red carrots derive their color mainly from lycopene, a type of carotene believed to guard against heart disease and some cancers."

"Purple and yellow carrots were eaten more than 1,000 years ago in Afghanistan and 700 years ago in western Europe,' says Simon."
English
2 answers:
Kipish [7]3 years ago
9 0

Answer:

A. The researchers, led by plant geneticist Philipp Simon, haven't limited themselves to the color orange."

Explanation:

'Carrorts with Character' is an article written by Erin K. Peabody. The article talks about genetically created carrots by geneticist Philipp Simon and health benefits of these variant colorful carrots.

The central idea, therefore, is the genetically carrots created by genecist Philipp Simon.

The supporting evidence, thus, for the  text is option A. This statement supports the central idea that Philipp Simon, a genecist, did not stop at red carrot only but created a rainbow of carrots with different health benefits.

Therefore, option A is correct.

klio [65]3 years ago
7 0

Answer:(a)

Explanation:

"The researchers, led by plant geneticist Philipp Simon, haven't limited themselves to the color orange."

You might be interested in
Please help!
svetoff [14.1K]
Included what year this happened in and how your father was feeling, also included what he did to stop the pain and whether or not he went to the hospital
5 0
2 years ago
Read 2 more answers
What can be inferred from these lines describing the pardoner in Chaucer's prologue to The Canterbury Tales? He had a fine veron
Alex Ar [27]
Chaucer's character of the Pardoner is a man who's work is tricking people of their money by allowing them to touch a supposedly "holy" bone that is really from a normal animal. The Pardoner is wealthy from swindling people out of their money by promising them pardon for their sins and get them entrance into heaven if they gave their money to him. He has a nice hat and a wallet full of money or pardons as Chancer sarcastically refers to it.
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Do you think Bev would have taken the warnings seriously if Gordy had? Would she have
kolezko [41]
I would’ve left gordy’s there
4 0
3 years ago
Select the correct answer from each drop-down menu. Complete each sentence.
nirvana33 [79]

Answer: Niche

Explanation: A synonym for niche is calling. It is his calling for him to be a writer. Hope this helps !

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Here are the main points for an informative speech about the book to kill a mockingbird. i. to kill a mockingbird was the first,
anastassius [24]
Sequential or numerical order
7 0
3 years ago
Other questions:
  • As we find with most songs, in poetry
    11·1 answer
  • Allen says people who support flag burner" note an irony in my argument"
    5·1 answer
  • Which of the following settings would best create the mood for a suspenseful story
    7·1 answer
  • When writting an argumentative essay, what is the most important reason authors conduct research
    9·1 answer
  • Anyone familiar with Daughter of Invention story? English help please. Thank you! It has to do with the story "Daughter of inven
    12·1 answer
  • Write the similarities and differences between the character muntaz and grandfather Akbar​
    15·1 answer
  • What is a constitution?​
    9·1 answer
  • Please tell me the answer to these
    5·1 answer
  • A Creative Title about Deforestation (Can't be Deforestation)
    15·1 answer
  • Correct answer only giving out Brainly
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!