1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Mars2501 [29]
3 years ago
11

which two statement explain how paragraph 4 contributes to the development of ideas in the passage sorry I don't want to clickba

it enter type the answer I'm tired: (​
English
2 answers:
Vikentia [17]3 years ago
7 0

Answer:

It highlights the effectiveness of the leaf removal program.

It introduces the importance of timing when removing leaf litter.

Explanation:

The passage you were given is the following:

Removing leaf litter does a lot more than make a yard look nice. The leaves can actually be harmful if left alone. A study in Madison, Wisconsin shows why.

Leaf litter adds a large amount of phosphorus to urban storm water, which then runs off into waterways and lakes. Excessive amounts of nutrients like phosphorus and nitrogen can be fatal for fish and other aquatic life. In Madison, Wisconsin, scientists tested exactly how much of the nutrients existed. Without removal, leaf litter and other organic debris in the fall contributed 56 percent of the annual total phosphorus in urban storm water. This compares to only 16 percent when streets were cleared of leaves prior to rain.

This information proved to be very helpful. "Our study found that leaf removal is one of the few treatment options available to environmental managers for reducing the amount of dissolved nutrients in storm water," said Bill Selbig, a USGS scientist and the author of the report. "These findings are applicable to any city that is required to reduce phosphorus loads from urban areas."

From 2013 to 2015, scientists looked at concentrations of phosphorus and nitrogen in storm water from two areas in western Madison that had similar tree cover. The city applied a leaf litter removal program from late September through mid-November at one site but not the other. The researchers found significantly lower amounts of phosphorus and nitrogen at the site where leaves were removed.

The study also found that storm water nutrient levels were highest during the fall. This finding shows that leaf removal programs are most effective during fall in Madison. It also shows that sources other than leaves, such as street dirt and grass clippings, were likely the main contributors of phosphorus and other nutrients during spring and summer.

During the study period, the city of Madison used leaf collection, street cleaning, and leaf blowers to remove leaf litter from residential areas. They also asked residents to pile their leaves next to the street to limit excess debris. Leaf collection and street cleaning occurred about every seven days from late September through mid-November.

The study in Madison has helped shed light on growing concerns for many environmentalists. The good news is that with proper maintenance, all cities can produce cleaner water.

The USGS collaborated with the City of Madison, the Fund for Lake Michigan, and the Wisconsin Department of Natural Resources on the study.

The options you were given the following:

  • It highlights the effectiveness of the leaf removal program.
  • It introduces the importance of timing when removing leaf litter.
  • It gives examples of the ways in which leaf litter is removed during fall.
  • It presents the idea that leaf removal processes need to be improved.
  • It shows that leaf litter can affect stormwater in multiple locations.

The first two options are correct. The idea of the passage is that removing leaf litter is good for the environment. Just like the rest of the paragraphs, the fourth paragraph contributes to the development of this idea. It highlights the effectiveness of the leaf removal program (quote: <em>The researchers found significantly lower amounts of phosphorus and nitrogen at the site where leaves were removed)</em> and introduces the importance of timing when removing leaf litter, which is discussed in more detail in the fifth paragraph (<em>The city applied a leaf litter removal program from late September through mid-November at one site but not the other).</em>

kolbaska11 [484]3 years ago
3 0

Answer:

It highlights the effectiveness of the leaf removal program.

It introduces the importance of timing when removing leaf litter.

Explanation:

You might be interested in
Which excerpt is a simile that indicates a thoughtful mood? “Let seed be grass, and grass turn into hay:” “(I measure time by ho
slava [35]
A simile is first defined as a type of speech that uses one thing or phrase with comparisons to things of an unrelated kind, often in order to make a more vivacious description. So of the phrases above, only the last one (I swear she cast a shadow white as stone) would be considered a simile, as a shadow white as stone takes two unrelated things and uses them in an interesting way.
8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Select the correct answer.
IgorLugansk [536]

Answer:

C

Explanation:

it's important to cite sources you used in your research for several reasons: To show your reader you've done proper research by listing sources you used to get your information. To be a responsible scholar by giving credit to other researchers and acknowledging their ideas.

4 0
3 years ago
Choose a synonym or antonym to complete each relationship:
devlian [24]

Answer:

fragrant: aromatic

succeed: fail

curious: uninterested

windy: breezy

Explanation: i did the assignment

3 0
3 years ago
what are the character trait that describes a person that gives up a sweat sweatshirt to another person
MariettaO [177]
They could be described as selfless.
3 0
4 years ago
Read 2 more answers
Please help me find the words I need 5,20,21,23,24,28,29,30,40,50,60,80,90,100 and 100+ the words are in Spanish please help
jeka57 [31]

Answer: i only found twenty its on the right bottom

Explanation:

8 0
2 years ago
Other questions:
  • Which of the following lines best reveals a concern with the social ills of the time? "The evening arrived; the boys took their
    13·2 answers
  • Option 1:
    5·2 answers
  • Which of the following is not a fallacy found by structural linguistics in traditional grammar
    8·1 answer
  • Read the excerpt from “Take the Tortillas Out of Your Poetry.”
    15·1 answer
  • Read the sentence from “Colony Collapse Disorder."
    8·1 answer
  • Which words in the passage help create a sense of fear and anxiety
    15·2 answers
  • In MLA formatting style, writers can provide the URL for web pages in____.
    6·2 answers
  • The human skull is older than the fish fossil is a type of relative dating. true or false?
    5·2 answers
  • How does this
    7·1 answer
  • Help a brother out
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!